Hronika
21.03.2018. 13:32
Kristina Kecman, Foto: Printscreen Youtube

NA IME KOLJAČA BEJKERA LJUDI NA ALJASCI I DALJE ZANEME: Otimao žene, pa ih puštao u šumu i lovio puškom i lovačkim nožem

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Serijski ubica, Robert Hansen, poznat kao i "Koljač Bejker" (Butcher Baker), nadmašio je i svima poznatog Džeka Trboseka, po svojoj surovosti. Hansen je osuđen 1983. godine, kada je izbilo na svetlo dana da je u Ejnkoridžu, u Aljaskoj, bio kriv za smrt, silovanje i otmicu čak preko 30 žena, i to svega u vremenskom periodu od 12 godina!

Hansenov "modus operandi" je bio prilično jeziv, on bi otimao mlade žene, najčešće prostitutke, a zatim bi ih puštao u šume Aljaske, gde bi se spremao da ih lovi. Za ovu užasnu "igru" sa svojim žrtvama, bolesni predator je koristio pušku tipa Ruger Mini - 14, ali i lovački nož, kako bi izazvao dodatnu stravu svom nemoćnom plenu. Njegove žrtve nisu imale šanse da se spasu, a Hansen je uživao loveći ih.

Hansen je bio i majstor obmane, svojim susedima i poznanicima delovao je prijatno, čak i stidljivo, dok je igrao ulogu dobrodušnog komšije. Kada je FBI tim zajedno sa detektivom Glen Flotijem, konačno uspeo da razotkrije užasavajuće zločine ovog ubice, iznevši na svetlo dana razne predmete koji su pripadali žrtvama, a koje je Hansen čuvao kao suvenire svog strašnog lova, savršeno skrojena maska ovog predatora bila je uništena za sva vremena.

https://youtu.be/nqftIRr51Zs

Najsnažniji dokaz Hansenovih zločina, pored podudaranja čaura municije kojima su ubijene žrtve, bila je mapa sa avionskim rutama, na kojoj su obeležavana "X" znakom sva mesta na kojima su žene bile otete.

Hansen je osuđen na 461 godinu robije, bez ikakve mogućnosti za uslovno ili olakšano izdržavanje kazne, a sve do završne presude insistirao je da nije odgovoran za ubistvo žena, da bi nakon toga tvrdio kako su same žene krive za užasnu sudbinu koja ih je snašla.

Preminuo je u bolnici na Aljaskoj, u 76 godini života, od bolesti.

27 GODINA OD HVATANJA NAJVEĆEG SERIJSKOG UBICE SOVJETSKOG SAVEZA: Andrej Čikatilo monstrum koji je ubio i pojeo 53 žene

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
2°C
03.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve