Hronika
02.01.2023. 10:19
Beta

FoNet

Napadnut novinar dok je slikao splav "Fristajler"

reka, beograd, 2. 1. 2023.
Izvor: EPA / KOCA SULEJMANOVIC

Reporter agencije FoNet Marko Dragoslavić napadnut je u nedelju oko 15.30 dok je sa šetališta na levoj obale Save snimao splav "Fristajler" koji je zbog prekomernog boja gostiju i preopterećenja delimično potonuo tokom novogodišnje noći.

Kako je prenela ta agencija, dok je snimao splav i priobalje na Dragoslavića su nasrnula dva muškarca odevena u crno, ne dozvoljavajući mu da nastavi snimanje.

"Jedan od njih mi je prišao pitajući: 'Ko si ti, šta snimaš, ko ti je to odbrio, to je zabranjeno'", prepričao je Dragoslavić.

On je osobama koje se nisu legitimisale, ni predstavile, pokazao novinarsku legitimaciju FoNeta i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

"Uprkos tome, jedan od njih mi se uneo u lice, uhvatio šakom za vrat i stežući me, odgurno", opisao je Dragoslavić.

U 15.37 Dragoslavić je pozvao policiju i sačekao patrolu koja je došla posle 15-tak minuta.

Dvojica mladića su u medjuvremenu deo šetališta ispred splava ogradili plavo-belom trakom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Policajci su legitimisali i Dragoslavića i dvojicu mladića, a njih su takođe upozorili da nemaju pravo da prostor na šetalištu ispred splava ogradjuju trakom koju su razvukli.

Poručili su im da je to javna površina i da za to ovlašćenja imaju samo policija i inspekcije, ali oni uprkos upozorenju nisu uklonili traku.

"Sve što se dogadjalo gledalo je 15-tak ljudi koji su se okupili na šetalištu. Policajci su bili veoma korektni, ali su mi savetovali da se udaljim, što sam i uradio jer se više nisam osećao bezbedno", naglasio je Dragoslavić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novinari više stradaju u mirnim nego u ratnim zonama
Novianr

Crna statistika

30.12.2022. 16:40

Novinari više stradaju u mirnim nego u ratnim zonama

U svetu je ubijeno 1.668 novinara u periodu od 2003. do 2022. godine, u proseku 80 godišnje, prema podacima koje je upravo objavila organizacija Reporteri bez granica (RSF), a Irak i Sirija vode se kao najopasnije zemlje za novinarsku profesiju.
Close
Vremenska prognoza
mist
-1°C
08.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve