Hronika
07.09.2018. 12:31
R.E./Alo

"NIJE PRVI PUT DA MI JE SIN NAPADNUT OD STRANE DRUGOVA": Osnovac davio dečaka u učionici, drugovi ih jedva razdvojili

screenshot_5.png

U osnovnoj školi "Heroj Radmila Šišković" u Smederevskoj Palanci u utorak, samo dan nakon što je počela nova školska godina dogodilo se stvarvično vršnjačko nasilje u kom je povrede zadobio učenik trećeg razreda te škole.

- Moj sin je zadobio povrede za vreme malog odmora, posle prvog časa. Učiteljica je otišla do kancelarije na 5 minuta, a deca je trebalo sledeći čas imaju engleski sa drugom nastavnicom. Moje dete je sedelo na svom mestu, a dečak iz odeljenja mu je prišao i uzeo flašicu. On je potrčao da je uzme nazad i rekao tom detetu da mu vrati. U tom trenutku je došlo do nasilja - kaže Ana O., majka dečaka koji ide treći razred.

Majka tvrdi da je dečak koji je napao njegovog sina već pokazivao znake nasilja.

- Tada ga je taj drugi dečak udario i bacio na pod i počeo da ga davi. Sreća je što su dva drugara videla šta se dešava i razdvojila ih nekako. Da nije bilo tako ko zna kako bi se sve završilo. Ovo nije prvi put da je on napadnut od strane drugova. Sada je počeo da se povlači u sebe i da ćuti o onome što mu se dešava. Kada sam ga pitala zašto mi ne priča, rekao mi je da se plaši jer je ako kaže opet će dobiti batine - opisuje majka šta se dogodilo i dodaje da su dečaka morali da odvedu kod doktora:

- Išli smo kod lekara, jer je detetu bilo jako loše. Od stresa mu je šećer bio 8,5. Sin mi je istraumiran i juče je morao i kod psihologa da ide, jer od tolikih maltretiranja on se povlači u sebe i nekada neće da kaže šta je pretrpeo u školi. Morao je da odradi komplet laboratoriju kako bi videli da li je sve u redu.

- Ovo nije prvi put da mi dete ovako prolazi i nije prvi put da se žalim direktoru i nadležnima u školi, ali se nadam da će biti poslednji. Nadam se da će sada neko nešto preduzeti - zaključuje majka.

- Postupak je u toku, sve što je predviđeno protokolom o postupanju u ustanovi se primenjuje. Pokrenut je vaspitno-disciplinski postupak. Obavešteno je Ministarstvo prosvete i ostale institucije - rekao je direktor škole Miroslav Mihajlović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
21.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve