Hronika
11.10.2023. 10:33
Beta

Zvanično saopštenje

Niš: Tinejdžer ubio tinejdžera i ne može da odgovara

mladi, tuga, nasilje
Izvor: Shutterstock / New Africa

Više javno tužilaštvo u Nišu saopštilo je povodom ubistva dečaka u Niškoj Banji 5. oktobra, da je "nakon prikupljanja svih relevantnih dokaza" utvrđeno da je trinaestogodišnjeg A.S. lišio života M.M, takođe trinaestogodišnjak.

"Prema Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih lica M.M. je krivično neodgovoran, jer nema navršenih 14 godina života. Shodno odredbama označenog Zakona o navedenom je obavešten Centar za socijalni rad Niš, kao organ starateljstva, radi preduzimanja mera u okviru njegove nadležnosti", kazali su u Višem javnom tužilaštvu.

U saopštenju se ne navodi da li će protiv roditelja trinaestogodišnjeg M.M. biti pokrenuta istraga.

Više javno tužilaštvo nije zvanično potvrdilo ni da li je, kao što se navodi u medijima, M.M. hospitalizovan na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u Beogradu.

Ubistvo dečaka od strane njegovog školskog druga dogodio se u porodičnoj kući M.M. u prepodnevnim časovima, a prema nezvaničnim informacijama, A.S. i M.M. su se najpre posvađali u dvorištu kuće, a potom svađu nastavili u potkrovlju.

Sumnja se da je M.M. nakon toga nožem naneo više povreda po glavi i vratu A.S., od kojih je on na licu mesta iskrvario.

Hitna pomoć koja je izašla na teren po pozivu komšija da jedan od dečaka ima epileptični napad, zatekla je M.M. na ulici, pedesetak metara od kuće sa simptomima epileptičnog napada.

Prilikom pružanja pomoći njemu, saznali su da se u kući nalazi još jedan dečak, međutim njemu nisu mogli da pomognu jer je u međuvremenu preminuo.

Prijatelji i komšije dečaka, potvrdili su za medije da su se A.S. i M.M. družili od trećeg razreda, uz opasku da je A.S. bio neobično dete koje se nije družilo sa ostalom decom.

Prema njihovim rečima, A.S. je u poslednje vreme sa sobom uvek nosio nož, šrafciger ili bodež.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
37°C
14.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve