Hronika
30.05.2018. 15:27
R.E./RTS

NIŠTA OD PUŠTANJA NA SLOBODU: Treći osnovni sud odbio Čumetov zahtev za uslovni otpust

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Treći osnovni sud u Beogradu odbio je molbu nekadašnjeg svedoka saradnika Ljubiše Buhe Čumeta za uslovni otpust sa izdržavanja kazne zatvora od dve godine i osam meseci zatvora na koju je osuđen zbog tri krivična dela među kojima je i prikrivanje kradenog ferarija.

Iako ispunjava vremenski uslov za uslovni otpust, budući da je izdržao više od dve trećine kazne, tužilaštvo se njegovom zahtevu protivilo a sud ga je odbio, rekao je za Tanjug portparol Trećeg osnovnog tužilaštva Ivan Marković.

Na ovu odluku suda, Buha ima pravo žalbe Višem sudu u Beogradu.

Buha je uslovni otpust zatražio zbog lošeg zdravstvenog stanja a pre odluke je zahtevao i novi komiskisjki lekarski pregled.

Buha, međutim, nije dobio pozitivno mišljenje zatvora u kojem izdržava kaznu, jer je protiv njega početkom majau pokrenut disciplinski postupak zbog nasrtaja na drugog zatvorenika.

Inače Buha je od 2015. godine u pritvoru, koji mu se uračunava u zatvorsku kaznu, ali pored ove kazne od dve godine i osam meseci zatvora koja mu je izrečena zbog kradenog ferarija, pretnji supruzi i policajcu, ima još jednu pravosnažnu kaznu od 16 meseci zatvora na koju je osuđen zbog vređanja tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva i to u toku suđenja za kradeni ferari.

Buha je bio svedok saradnik u slučajevima protiv pripadnika "zemunskog klana" i optuženih za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
29.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve