Hronika
22.01.2018. 12:01
R.E./Hina/N1

OČI SU MU BILE CRVENE, A DEO KOSE NAGOREN, KAO U CRTANOM FILMU: Splićanin (17) tokom hemijskog eksperimenta razneo pregradni zid u stanu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Splitski srednjoškolac lakše je povređen u eksploziji koja se dogodila u nedelju, u stanu na splitskom Spinutu, kada je izvodio hemijski eksperiment u kuhinji, prilikom čega je urušen jedan zid, saznaje Hina od policije i vatrogasaca.

Niko od članove njegove porodice nije povređen, navode isti izvori.

Eksplozija se dogodila nešto pre 20 sati u Fra Boninoj ulici gde je 17-godišnjak u stanu svojih roditelja, u kuhinji, izvodio hemijski eksperiment. U jednom momentu došlo je do eksplozije u kojoj se urušio zid između kuhinje i dnevnog boravka, u kojem su u tom trenutku bili mladićevi roditelji i deda.

Mladić je u eksploziji zadobio blaže opekotine po licu, i vozilom Hitne pomoći prevezenje u KBC Split gde su mu utvrđene lakše telesne povrede, a članovi njegove porodice prošli su bez povreda.

U policiji kažu da osim oštećenja zida nema veće štete.

Odmah nakon eksplozije pozvani su vatrogasci koji su dobili dojavu da dimi iz podruma. Akcijom je na terenu rukovodio Duško Perišić iz Javne vatrogasne stanice Grada Splita.

"Kada smo ušli u stan bilo je puno dima. Videli smo i taj razrušeni pregradni zid. Momak je bio u šoku. Oči su mu bile crvene, deo kose nagoren, pa sam odmah zvao Hitnu pomoć. Stan smo pregledali eksploziometrom nakon čega smo ga ispraznili od ljudi, i provetrili. Zvali smo i radnike HEP-a zato što su u eksploziji neke žice od struje ostale pod naponom, pa su to oni sredili da ne bi nekoga udarila struja", kazao je za Hinu zapovednik Perišić.

Nezvanično se saznaje daje 17-godišnjak uzoran učenik i sportista.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
28.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve