Hronika
11.05.2021. 15:53
Tanjug

Treća optužnica

Odbijen zahtev za odbacivanje optužnice za ubistvo Ivanovića

Sud
Izvor: Shutterstock

Apelacioni sud u Prištini 11. maja odbio je kao neosnovane zahteve advokata odbrane za odbacivanje optužnice i osporavanje dokaza protiv šestoro Srba, optuženih za učešće u ubistvu Olivera Ivanovića u januaru 2018. godine, javlja Tanjug.

Prema odluci Apelacionog suda, koju prenosi RTS, potvrđena je odluka Osnovnog suda u Prištini od 2. marta, i taj krivični slucaj će se nastaviti po pravilima krivicnog postupka.

"Tročlano veće Posebnog odeljenja Apelacionog suda utvrdilo je da je prvostepeni sud pravilno postupio kada je odbio zahteve branilaca da se optužnica odbaci i da se dokazi ospore kao neosnovani", navodi se u odluci.

U pitanju je već treća optužnica protiv šestoro Srba kojom se terete za učešće u ubistvu lidera Građanske inicijative Olivera Ivanovića u januaru 2018. godine.

Za učešće u ovom ubistvu za različita krivična dela optuženo je šest Srba - Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović.

Optužnicom se okrivljeni terete za krivična dela učešće ili organizacija kriminalne grupe, zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, pomoć u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva, neovlašćeno posedovanje, kontrola ili posedovanje oružja, otkrivanje službene tajne, zloupotreba službene dužnosti u saizvršenju i manipulacija dokazima u saizvršilaštvu.

Lider Gradanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine, ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.
 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
36°C
14.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve