Hronika
21.06.2019. 12:22
Tanjug

SPECIJALNI SUD: Optužnica protiv Cvijovića i Pavlova za krijumčare kokaina

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Radoslava Cvijovića i Slavka Pavlova osumnjičenih za pripadništvo kriminalnoj grupi koja je krijumčarila kokain.

U saopštenju Suda se precizira da je krivično vanpretresno veće suda donelo rešenje kojim je potvrdilo optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal protiv Cvijovića i Pavlova zbog izvršenja krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnog dela.

Protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Kako je saopštila policija, nakon njihovog hapšenja u novembru 2017, Radoslav Cvijović sumnjiči se da je organizovao kriminalnu grupu koja je u dužem vremenskom periodu nabavljala i prodavala kokain na teritoriji Srbije, Mađarske, Austrije, Italije, Nemačke, Slovačke i Češke i prodavala ga i u drugim evropskim zemljama.

U Češkoj su na primopredaji četiri kilograma kokaina uhapšeni Branislav Cvijović, sin Radosavljev, Josip Capik, koji živi i radi u Mađarskoj i Branislav Bikić, za koga se sumnja da je zadužen za distribuciju kokaina na češkom tržištu.

Mediji su preneli da je posle višemesečne akcije koju je srpsko tužilaštvo vodilo uz pomoć Bezbednosno-informativne agencije (BIA) i kolega iz Češke, u koju su se uključili inspektori SBPOK-a, otkriveno da je ova organizovana kriminalna grupa kokain unosila preko luka u Holadiji i zatim ga distribuirala u Nemačku i Italiju do pre dva meseca.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
moderate rain
5°C
05.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve