Hronika
17.06.2019. 19:00
Tamara Marković Subota

Osveta za ubistvo mladića čije telo nije nađeno

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ubistvo Cetinjanina Bogdana Milića (37), prema pretpostavkama crnogorske policije, nastavak je obračuna zaraćenih kriminalnih klanova iz Kotora - "škaljaraca" i "kavčana". Milić je evidentiran kao osoba bliska škaljarskom klanu, ali policija za sada kao motiv ne isključuje ni mogućnost osvete zbog misterioznog ubistva Nemanje Medina iz Petrovca.

Milić je ubijen 11. juna u pucnjavi u lokalu "Portun" na Bulevaru crnogorskih junaka u centru Cetinja, a u vatrenom okršaju ranjena su i trojica gostiju lokala: Dragan Vušurović (33), Goran Vušurović (48) i Marko Vujačić (48). Sva četvorica su posle pucnjave prevezena u podgorički Klinički centar, ali je Milić preminuo na putu do bolnice.

Tužiteljka Maja Jovanović, koja rukovodi istragom, izjavila je da identitet napadača još nije poznat, ali da su na uviđaju uzeti tragovi koji će se veštačiti.

Podaci iz crnogorske policije ukazuju na to da je meta napada bio upravo Milić, a da su u napadu učestvovala dvojica izvšilaca.
Prve informacije ukazuju na to da su napadači bili maskirani silikonskim maskama i kačketima.
"Milić je sedeo u lokalu kada su mu prišli napadači. Na njega je pucano iz dva pištolja. Pretpostavlja se da je Milić prethodno bio praćen", objavila je podgorička štampa, koja je i navela sumnju da je Milić ubijen jer je bio blizak saradnik škaljarskog klana. Rat dva zavađena kotorska klana počeo je 2004. kada je u Valensiji ukradeno 200 kilograma kokaina, koji su završili u stanu Gorana Radomana, prve žrtve najvećeg balkanskog mafijaškog rata. Rat je do sada odneo 40 žrtava, a ubistva su, osim u Crnoj Gori, izvršena i u Beogradu i inostranstvu. Likvidacije su često izvršavane na najbrutalniji način, iz vatrenog oružja i to u po bela dana, ali i postavljanjem eksploziva pod automobil žrtava.

Crnogorska policija takođe ispituje i da li je motiv Milićevog ubistva osveta zbog misteriozne likvidacije Nemanje Medina iz Petrovca 8. jula 2016. godine. Naime, Milić je u postupku za ovaj zločin bio optužen da je pomogao ubicama posle izvršenog krivičnog dela. Za sam zločin, kao ubice bili su optuženi Vladimir Ulama i Darko Mijović, a tužilaštvo je okarakterisalo delo kao ubistvo na podmukao način. Sva trojica su, međutim oslobođeni optužbi.

Suđenje za ubistvo Medina bio je presedan u crnogorskom pravosuđu jer se prvi put sudilo za ubistvo a da telo ubijenog nije nađeno.

Poslednji podaci o Medinu ukazuju da je "poslednji put viđen kada je krenuo u pravcu Virpazara", sela u okolini Bara.

Policija je u daljoj istrazi pronašla njegovo vozilo "reno megan", ali zapaljeno, a nađena je i jedna njegova patika i to u jednoj od tri kuće koje koristi Ulama, s kojim se Medin poznavao od srednje škole.

Iako su u postupku oslobođeni krivice, Ulama i Milić ipak su dobili sudske presude, ali za drugo krivično delo - nedozvoljeno držanje oružja.
Ulama je zbog "gloka" koji je policija pronašla kod njega osuđen na šest meseci zatvora, i nalazi se u Spužu na izdržavanju kazne, dok je Milić, kod koga je policija pronašla pušku "bajkal", osuđen na osam meseci zatvora.

Treći optuženi u ovom slučaju, Darko Mijović ubijen je prošlog meseca u stanu u Berlinu. Nepoznati napadači, koji su maskirani upali u štek stan, osim Mijovića, ubili su i Baranina Nikolu Jovanovića. Obojica su takođe u policiji bili evidentirani kao saradnici škaljarskog klana.
Ubijeni Mijović i Ulama bili su kumovi. Navodno, kada je čuo za ubistvo u Nemačkoj, Ulama je demolirao ćeliju u kojoj je smešten, nakon čega je prebačen u samicu.

Trojica ranjenih u bolnici

Dežurni hirurg u KC Emil Nasufović rekao je da je Marko Vujačić pogođen u desnu potkolenicu, da Dragan Vušurović ima povredu desne glutealne regije, a da je Goran Vušurović zadobio najozbiljnije povrede - pogođen je sa više hitaca u grudi i stomak.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
4°C
31.01.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve