Hronika
09.06.2020. 16:42
Tanjug

Otac bacio bebu sa krova da bi je spasao iz požara

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Sarajevski policajci i vatrogasci spasili su tokom noći četiri osobe prilikom dramatičnog gašenja velikog požara u stambenoj zgradi.

Kako bi spasio dete iz požara, otac je sa krova zgrade bacio bebu koju su policajci uhvatili.

Kako navodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, supružnici koji su se sinoć našli u požaru teško su povređeni, dok su još jedna osoba i dvoipogodišnji dečak zadobili lakše povrede, prenosi portal Klix.ba

Prema izveštaju policije, službenici su se uputili u ulicu Pehlivanuša na broj 13 odmah nakon što im je u dojavljeno da je stambena zgrada u plamenu te da se čuje vriska i galama stanara.

Policajci su po dolasku na mesto događaja primetili veći plamen u potkrovlju stambene zgrade i ljude na krovu koji panično dozivaju pomoć. Odmah su pozvali i vatrogasce i ekipe hitne pomoći.

"Tri osobe nalazile su se na rubu krova zgrade zarobljeni plamenom koji se širio prema njima, a riječ je o ženi i muškarcu koji je u naručju držao bebu. U napadu panike on je htio da baci bebu s krova kako bi joj spasio život", navodi se u policijskom izveštaju.

Policajci su potom uz pomoć nekoliko građana okupljenih ispred zgrade pronašli ćebe koje su, kako kažu, raširili između sebe kako bi muškarac bacio sa krova bebu. Nakon kraćeg ubeđivanja, muškarac je bacio bebu koju su policajci uspeli uhvatiti u ćebe. Do dolaska hitne pomoću, bebu je čuvala jedna policajka.

Pet policajaca pomogli su ugroženom bračnom paru da se spusti niz merdevine. Oni su odmah upozorili policajce i vatrogasce da se u potkrovlju nalazi još jedna ženska osoba koja je srčani bolesnik.

Vatrogasci su ovu ženu zatekli u besvjesnom stanju sa vidnim opekotinama. Uspeli su je izneti iz zgrade i preneti do vozila Hitne pomoći gde joj je ukazana prva pomoć.

Vatrogasci su gasili požar do 5 sati ujutro, a pretpostavlja se da su neadekvatne elektroinstalacije uzrok izbijanja vatre.

U policijskom izvještaju navodi se da je na mestu požara bila i ekipa "Elektrodistribucije" koja je prekinula dovod električne energije do zgrade koja je bila u plamenu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
32°C
15.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve