Hronika
18.05.2022. 10:54
14:47
R.E.

Ada Huja

Otac Mateja Periša: "Obavestila me je srpska policija"

ada huja
Izvor: Shutterstock

Nenad Periš, otac Mateja Periša, izjavio je da ga je srpska policija obavestila o tome da je u Dunavu kod Ada Huje pronađeno telo mladića, koje po opisu i garderobi odgovara njegovom sinu.

"Mora se još uporediti DNK, ali po odeći, pronađen mladić odgovara Mateju. Eto, to je ono što vam mogu reći, nemam za sada ništa drugo. Jako mi je teško i očekivali smo neku sretniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja porodica. To je tako, dalje ne mogu ništa kazati. Jako mi je teško. Doći ću za Beograd", rekao je Nenad Periš, a prenosi "Telegraf".

Telo mlađeg muškarca nađeno je u sredu ujutru u Dunavu kod Ade Huje, a garderoba na muškarcu načelno odgovara opisu garderobe koju je u noći nestanka nosio Splićanin Matej Periš.

Telo mlađeg muškarca našli su mornari oko 9.30 sati.

Pronađeni muškarac na sebi ima farmerke, majicu sa aplikacijom i jednu belu patiku. Takođe, srebrni sat se nalazi na ruci, dok je u džepu farmerki mobilni telefon.

Identifikacija će biti potvrđena na osnovu DNK analize.

U odnosu na mesto gde je telo muškarca danas nađeno, nizvodno od mesta gde je Splićanin nestao, postoji teoretska verovatnoća da je pronađen muškarac zapravo on, ali bez zvaničnih informacija možemo da se bavimo samo mogućim scenarijima, kaže za Telegraf.rs Igor Jončić iz Načelništva Mreže za opasnost Srbije, koga smo kontaktirali nakon pronalaska tela kod Ada Huje.

"Taj deo posle Pančevačkog mosta je vrlo pogodan za zadržavanje tela. Imali smo specifičnu situaciju na vodi poslednjih par meseci, reka se u više navrata povlačila i nadolazila, poslednjih dana vodostaj je ponovo u priličnom padu. Usled tih promena vodostaja, postoji mogućnost da je voda otkačila telo a potom ga izbacila u blizini obale", kaže Jončić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Igor Jurić o nestanku Mateja Periše
Igor Jurić, 9. 1. 2022.

Važne su kamere i mobilni

09.01.2022. 23:08

Igor Jurić o nestanku Mateja Periše

Društveni aktivista i osnivač fondacije "Tijana Jurić", Igor Jurić, rekao je da su za istragu slučaja nestalog Mateja Periša iz Splita ključni snimak na kome neko pliva u Savi, mobilni telefon, kao i ostali snimci sa sigurnosnih kamera grada, koji nisu prikazani javnosti, ali bi mogli da otkriju gde se kretao mladić u noći kada je nestao.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
01.07.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve