Hronika
22.03.2019. 22:51
Tamara Marković Subota

OVEREN HICIMA KROZ VIZIR KACIGE: Ko je ubio Beograđanina Jugoslava Smiljkića u Johanezburgu

ubistvo-jar-5.jpg

Beograđanin Jugoslav Smiljkić (51) ubijen je u subotu u Johanezburgu po istom scenariju po kojem su prošle godine izvršene likvidacije Đorđa Mihaljevića, trgovca dijamantima poreklom iz Crne Gore, i Milana Đuričića Mikija, odbeglog ubice Željka Ražnatovića Arkana. Smiljkić je, kako saznaje „Ekspres", bio blizak i s Mihaljevićem i sa Đuričićem.  

Smiljkić je ubijen u subotu u po bela dana u Rudepurtu, predgrađu Johanezburga, u trenutku dok je kucao poruku na mobilnom telefonu.
On je prethodno vozio motor, ali se zaustavio pored puta i izvadio telefon kako bi otkucao poruku. Tada mu se iznenada približila tamna „honda akord", u kojoj su bila četvorica muškaraca. Dvojica napadača s fantomkama na glavi izašla su iz vozila s pištoljima. Onda su odjeknuli hici. U Smiljkića je ispaljeno desetak hitaca, nakon čega je on mrtav pao na trotoar. Jedan napadač tada se vratio u „hondu", dok drugome ispaljeni hici očigledno nisu bili dovoljni. Savio se prema Smiljkiću i kroz vizir kacige koju je žrtva nosila ispalio još dva hica, u lice. Zatim je i on utrčao u automobil, kojim su se svi odvezli s mesta zločina.

Ko su ubice i šta je motiv ubistva, sada je predmet istrage policije u Južnoafričkoj Republici.

Tamošnji mediji pišu da je policija započela proveru svih kontakata koje je Smiljkić imao u JAR, kao i proveru njegovih „čeških veza". Kod Smiljkića su, naime, nađena češka dokumenta s kojima je i ušao u zemlju na Rtu dobre nade. O njegovom ubistvu obaveštena je i srpska policija, kojoj je Smiljkić do sada bio nepoznat. U njegovom dosijeu zabeleženo je samo da je jednom bio privođen, i to pre 15 godina zbog tuče u jednom restoranu na proslavi momačke večeri jednog prijatelja. O tome da se Smiljkić bavio nekim ozbiljnim kriminalom, naša policija nema informacije.

Opširnije u štampanom izdanju koje je od petka na kioscima

© Zabranjeno je preuzimanje tekstova kao i njihovih delova. Neovlašćeno preuzimanje smatra se kršenjem autorskih prava.

 

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
5°C
17.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve