Hronika
29.05.2018. 13:32
R.E./Blic/Foto Ekspres

OVO 6 KLJUČNIH DETALJA UBISTVA KUMA LUKE BOJOVIĆA: Likvidacija delo profesionalnih ubica, policija istražuje snimke, DNK tragove na čaurama i poziv na mobilni?!

viber-image.jpg

Ključni detalji ubistva kuma Luke Bojovića u ponedeljak oko 20.30 sati u beogradskom naselju Karaburma ukazuju na to da je likvidacija delo dobro organizovanih i iskusnih, profesionalnih ubica, piše Blic.

Ubice Dragoslava Miloradovića, 43-godišnjeg vlasnika autoperionice od ranije poznatog policiji po krivičnim prijavama za falsifikovanje dokumenata i nedozvoljeno nošenje oružja, postarale su se da što bolje zametnu tragove,navodi Blic:

1) Tokom ubistva i bekstva na motoru nosili su kacige, pa iako su snimljeni sigurnosnim kamerama u okolini mesta napada, ti snimci skoro sigurno neće moći da budu osnov za njihovu identifikaciju.

2) Motor na kojem su pobegli ka Pančevačkom mostu je dopremljen iz inostranstva i na njemu su bile ukradene tablice.

3) Motor je, kako se nezvanično saznaje, nađen zapaljen nedugo posle ubistva. To je klasičan potpis plaćenih ubica u zemljama bivše SFRJ, kako bi se na vozilu za bekstvo - u ranije vremena na "borbenim audijima", a danas sve češće na motociklima i skuterima - vatrom uništili svi tragovi koji bi mogli da vode do ubica i njihovih bosova.

Foto: Ekspres Foto: Ekspres

Ipak, ne postoji savršeno ubistvo. Tragovi uvek ostaju, a policija će se u istrazi fokusirati na ove ključne detalje koji bi mogli da pomognu u otkrivanju izvršilaca i naručilaca ubistva:

4) Prve nezvanične informacije sa mesta ubistva ukazuju na to da su napadači pucali na Miloradovića u trenutku kada mu je zazvonio mobilni telefon. Zasad je nepoznato da li su plaćene ubice same pozvale Miloradovića kako bi mu omele pažnju, ili su samo iskoristile pogodan trenutak kad se javio na poziv neke treće, nepovezane osobe.

5) Čaure nađene na mestu ubistva biće analizirane na tragove ljudske DNK, kako bi se eventualno otkrilo ko je rukovao municijom korišćenom u smrtonosnoj zasedi.

6) Iako ubice neće moći da budu identifikovane na osnovu snimaka sigurnosnih kamera jer su nosile kacige, policija će ipak pomno analizirati sve video zapise sa kamera u okolini mesta ubistva, kako bi otkrila pravac bekstva napadača.

NE PROPUSTITE:

Ubijeni muškarac sa Karaburme član Bojovićeve grupe

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
21.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve