Hronika
09.04.2019. 14:49
T.M.S./Foto: Shutterstock

Pa, koliko su kokaina izgubili? U Rumuniji nađeno još 152 kg

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

 

Još 152 kilograma kokaina pronađeno je proteklog vikenda na obali rumunskog Crnog mora, saopštila je tamošnja Uprava za borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma, navodeći da je droga nađena na nekoliko lokacija, kao i da policija još pretražuje morsku obalu.

U akciji je učestvovalo 300 policajaca, koji su iz vazduha imali pomoć dva helikoptera, objavio je informativni sajt „Intellinews“.

Portparol policije Gruzijski Dragan izjavio je za AFP-u da je u dosad neviđenom pretraživanju obale, nakon što su se na obali pojavili džakovi sa kokainom, učestvovalo i 14 brodova.

Kokain, upakovan u plastične džakove, kako se pretpostavlja nestao je iz transporta na Crnom moru.

Službenici DIICOT-a saopštili su 26. marta da su dvojica državljana Srbije uhapšeni zbog švercovanja kokaina. Obojica su uhapšena u automobilima srpske registracije.

Oni su otkriveni, nakon što je rumunska policija otkrila 1.040 kilograma kokaina oko čamca, koji se prevrnuo u delti Dunava, u blizini Crnog mora. Nakon toga, u drugoj akciji, koju je vodila Pogranična policija, prošle srede pronađeno je još 200 kg kokaina koji je plutao u crnomorskim vodama na području morskih platformi u Constanci.

Srspki mediji objavili su da iza ovog šverca stoji vođa škaljarskog klana Igor Dedović i Vranjanac D.T.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
01.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve