Hronika
21.03.2023. 17:10
Beta / AFP

Duga pola veka

Ubijeno 11 osoba u porodičnoj osveti u Pakistanu

Pištolj
Izvor: Shutterstock

Naoružani napadači ubili su lokalnog političara i još deset osoba na severozapadu Pakistana, saopštila je lokalna policija i dodala da je u pitanju porodična osveta stara 50 godina.

"Najmanje pet ljudi otvorilo je vatru na vozilo u kojem se nalazio političar Atif Munsif Kan, predsednik okružnog veća u provinciji Hiber Pahtunhva i još deset ljudi, među kojima su bili telohranitelji i policijska pratnja", navedeno je u saopštenju.

Lokalna policija je dodala da se vozilo zapalilo i da su svi putnici stradali. Napad se dogodio više od 30 kilometara severno od Islamabada.

Porodica političara pripisala je ubistvo osveti. U pitanju je porodična osveta od pre 50 godina, u kojoj su ranije ubijeni Kanov otac i deda.

Porodični obračuni su uobičajeni u Pakistanu posebno u planinskom severozapadnom regionu, gde se zajednice pridržavaju tradicionalnih plemenskih kodeksa časti. Te osvete mogu da traju godinama i da budu nasilne.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ubijena direktorka škole i cela njena porodica
policija, ubistvo

Engleska

06.02.2023. 14:30

Ubijena direktorka škole i cela njena porodica

Direktorka jedne poznate engleske privatne škole, koledža Epsom, pronađena je mrtva zajedno sa suprugom i njihovom sedmogodišnjom ćerkom, saopštila je uprava škole.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
28°C
30.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve