Hronika
19.06.2019. 16:04
R.E./Tanjug

Pobjeda: Sinđelić u Centru za azilante, uskoro o azilu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Srpski državljanin Aleksandar Saša Sinđelić, svedok saradnik u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. u Crnoj Gori, nalazi se u crnogorskom Centru za azilante pod posebnim režimom nadzora, piše današnja "Pobjeda".

Podgorički list, pozivajući se na neimenovane izvore, navodi da je Sinđelić od juče u Centru za azilante pošto je prethodnog dana ilegalno ušao u Crnu Goru, jer su mu, kako je rekao, više od 15 dana stizale pretnje da će biti ubijen.
Glavni crnogorski specijalni tužilac Milivoje Katnić potvrdio je da je Sinđelić zatražio politički azil u Crnoj Gori, a "Pobjeda" piše da bi narednih dana trebalo da bude poznato da li ima zakonskih osnova za to, prenosi RTCG.

Tokom suđenja odbrana optuženih je osporavala Sinđelićev kredibilitet, tvrdeći da je reč o osobi koja nije pouzdana, da radi za razne strane službe i da je kompletna njegova priča o pripremi državnog udara u Crnoj Gori montirana.
Viši sud u Podgorici je, nakon višemesečnog ispitivanja, prihvatio ključne iskaze njegovog svedočenja, koji su, kako navodi taj medij, potvrđeni dokazima iz istrage.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
15.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve