Hronika
21.06.2022. 15:41
R. E.

Aerodrom ''Nikola Tesla'

Pokušali da prošvercuju kubanske cigare vredne 45.000 dolara

1.jpg
Izvor: Uprava carina Republike Srbije

Carinici su, u saradnji sa policijom, na aerodromu ''Nikola Tesla'' sprečili pokušaj trojice putnika da granicu pređu sa ručnim prtljagom punim neprijavljenih kubanskih cigara.

Prekršaj je otkriven 17. juna kada su se trojica stranih državljana, nakon što su u Beograd doputovali iz Havane, uputili u zeleni kontrolni prolaz namenjen putnicima koji nemaju ništa da prijave za carinjenje, saopštila je Uprava carina Republike Srbije.

Čin ulaska u zeleni kontrolni prolaz ne znači da kontrole neće biti, što je ovoga puta za rezultat imalo otkrivanje čak 624 kubanske cigare koje su pomenuti putnici spakovali u ručni prtljag.

Torbe koje su nosili sa sobom prvo su pregledane na skeneru gde su se cigare jasno videle, a potom je usledio i detaljan pregled kojim je potvrđeno da je ručni prtljag trojice putnika  dupke pun tompusa raznih robnih marki u luksuznim pakovanjima, pa je ukupna vrednost neprijavljene akcizne robe procenjena na nešto više od 45 hiljada dolara.

Među otkrivenim cigarama najbrojnije su bile ''Cohiba 10 Talisman'' - 160 komada, ''Cohiba 55 Aniversario'' (60 komada), ''Montecristo Habana Cuba edicion limitada 2012'' (60 komada), 50 komada cigara ''Cohiba – Maduro-5'', 50 komada ''La Gloria Cubana'', kao i 40 komada ''Montecristo Linea 1935''.

Ali to nije bilo sve, jer su se u ručnom prtljagu ovih putnika našla i dva luksuzna kompleta marke ''La casa del Habano'' sa po 30 ekskluzivnih cigara, kao i jedan set marke ''Trinidad Habana Cuba'' sa 14 cigara.

2.jpg
Izvor: Uprava carina Republike Srbije

Činjenica da putnicima nije pristigao čekirani prtljag zabeležena je u zapisniku službe ''Izgubljeno – nađeno'', pa će i on biti detaljno pregledan po pristizanju u Beograd.

Podsećamo putnike da prema važećim propisima u Republiku Srbiju za ličnu upotrebu mogu da unesu 50 cigareta, 25 cigarilosa (do 3 grama po komadu), 10 cigara, 50 grama duvana ili odgovarajuću kombinaciju navedenih proizvoda.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kazna za pokazivanje srednjeg prsta policiji - 5.000 evra
policija

Nemačka

16.06.2022. 13:15

Kazna za pokazivanje srednjeg prsta policiji - 5.000 evra

Jednom nemačkom vozaču očigledno je zasmetala radarska kontrola brzine, pa je parkiranoj patroli razdragano pokazao srednji prst.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
26.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve