Hronika
25.05.2018. 13:52
Tanjug

POSLE 11 GODINA: Biznismen pred sudom zbog trostrukog ubistva u firmi "S kompani"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nakon 11 godina od trostrukog ubistva u firmi "S kompani", danas je u Višem sudu u Beogradu održano pripremno ročište u procesu protiv osumnjičenog za sva tri ubistva - Branka Sekulovića, inače vlasnika pomenute firme, koji je 10 godina bio nedostupan pravosudnim organima Srbije.

Nakon pripremnog rocišta, koje je bilo zatvoreno za javnost, sud je zakazao početak suđenja za 15. jun, na kojem će u prisusutvu javnosti Sekulović moći detaljno da iznese svoju odbanu.

Sekulović se tereti da je u kancelariji svoje firme "S kompani" na Vidikovcu 28. septembra 2007. godine ubio Vladimira Samardžića Globusa (29), Dušana Pejovića (24) i Darka Živanovića (22), zvanog Žika Šumadinac.

On je nakon ubistva, devet godina bio u bekstvu sve do 22. oktobora 2016. kada je sa lažnim pasošem na ime Mario Trivan i svojom fotografijom uhapšen na graničnom prelazu Brod, između Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

U Srbiju je izručen 21. jula prošle godine i od tada je u pritvoru, a u utorak će se prvi put pojaviti pred Višim sudom u Beogradu na pripremnom ročištu koje će biti zatvoreno za javnost.

Protiv Sekulovića se vodi istraga od 7. decembra 2007. godine, i to zbog krivičnog dela teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina.

Mediji su ranije pisali da je do trostrukog ubistva došlo zbog neraščišćenih finansijskih poslova, jer su navodno Samardžić, Pejović i Živković od njega tražili isplatu para koje su mu dali na kamatu.

Prema navodima medija, Samardžić i Živanović potpisali su sa Sekulovićem krajem jula 2007. ugovor o pozajmici 100.000 evra, kojim se on obavezao da će im dati dva stana na Vidikovcu ukoliko im dug ne vrati na vreme.

Međutim, uprkos stanovima koje su dobili, oni su navodno tražili još, ne samo stanove, već i lokale, preneli su mediji.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
02.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve