Hronika
08.03.2019. 12:57
R.E./Beta

POSLE ŠEST GODINA SUĐENJA: Sud proglasio Miroslava Miškovića krivim za poresku utaju

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Veće Specijalnog suda u Beogradu proglasilo je danas krivim predsednika kompanije Delta Holding Miroslava Miškovića i njegovog sina Marka za poresku utaju, prenosi Televizija N1.Kako navodi ta televizija, krivim je proglašen i vlasnik Nibens korporacije Milo Đurašković.

Posle šest godina od početka sudjenja, odluka je doneta većinom glasova.

Miroslav Mišković nije došao u sud, za razliku od njegovog sina Marka i Đuraškovića.

Apelacioni sud je prethodno prihvatio oslobadjajući deo prvostepene presude za malverzacije sa putarskim preduzećima radi izvlačenja protivpravne finansijske koristi, što je bio centralni deo optužnice, i naložio ponovno sudjenje za deo presude kojim su osudjeni za utaju poreza.

Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je u završnoj reči da sud osudi Miroslava Miškovića na pet godina, na koliko mu je izrečena kazna na prvobitnom sudjenju, a njegovog sina Marka na četiri godine, pola godine više nego što je prethodno presuđeno.

I u ponovljenom suđenju Miroslav Mišković je naveo da je za njega "porez svetinja" i da je Delta samo u godini koja se pominje u optužnici platila državi 100 puta veći porez od iznosa za koji se tereti da je utajen.

Odbrana je ponovo zatražila oslobadjajuću presudu i istakla da će ona biti mera "nezavisnosti pravosudja", očito misleći na izjave iz vrha vlasti o Miroslavu Miškoviću.

Miroslav Mišković je uhapšen krajem 2012. godine, u pritvoru je proveo sedam meseci, a odredjeno mu je jemstvo, najveće ikad izrečeno u Srbiji, od 12 miliona evra kao garancija da će prisustvovati sudjenjima.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
25°C
20.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve