Hronika
01.07.2021. 13:33
Tanjug

Tereti ga sedam učenica

Potvrđena optužnica protiv Mike Aleksića

sud, sudnica
Izvor: Shutterstock

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića, kojom ga tužilastvo tereti za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica te škole.

Na odluku suda Aleksić i njegov branilac imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana.

U saopštenju suda se precizira da je krivično vanpretresno veće suda 29. juna donelo je rešenje kojim je potvrdilo optužnicu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

"Ispitujući optužnicu, krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da prikupljeni dokazi tokom predistražnog i istražnog postupka daju dovoljno osnova za zaključak da je okrivljeni opravdano sumnjiv da je izvršio krivicna dela koja su predmet optužbe", navodi se u saopštenju.

Aleksić se nalazi u pritvoru od hapšenja 16. januara ove godine, koji mu je poslednji put produžen 18. juna za još 30 dana da ne bi u kratkom roku ponovio krivična dela i zbog uznemirenja javnosti.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu od 21. aprila Aleksić se tereti za izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam devojaka.

Njega je prva prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo su se optužbama protiv njega pridružile i druge devojke.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Petnica: Tužilaštvo poziva oštećene da se jave
Nasilje nad ženama

Direktor podneo ostavku

30.06.2021. 12:53

Petnica: Tužilaštvo poziva oštećene da se jave

Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu pozvalo je sve polaznice istraživačke stanice Petnica da se jave njemu ili policiji ako smatraju da su oštećene seksualnim uznemiravanjem i iskorišćavanjem za fotografisanje nakon 2013. godine, rečeno je Tanjugu u ovom tužilaštvu.

Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
02.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve