Vesti
08.12.2017. 15:02
R.E.

PRESUDA ZA NAPAD NA ANDREJA VUČIĆA I PREDRAGA MALOG: Žandarmi osuđeni uslovno na 6 i 8 meseci zatvora

bf9a69f6-d947-4b04-9f86-8830f65f8375.png

Viši sud u Beogradu provostepeno je osudio na uslovne kazne zatvora od po šest i osam meseci sedmoricu žandarma zbog fizičkog napada na braću tadašnjeg premijera Srbije i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i još dvojicu pripadnika vojne policije tokom održavanja Parade ponosa 2014. godine.

Komadant žandarmerijskog voda Rade Matić, koji se teretio da nije preduzeo mere da spreči taj napad, oslobođen je optužbi.

Žandarmi Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dalibor Đorđević, Zlatko Gigić, Boban Lekić i Mitar Milosavljević osuđeni su na uslovne kazne od po šest meseci zatvora s rokom provere od dve godine zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje.

Dragan Savić dobio je uslovnu kaznu zatvora od osam meseci s rokom provere od tri godine zbog krivičnih dela zlostavljanje i mučenje i napad na vojno lice.

Kazne se neće izvršiti ukoliko osuđeni u roku određenom za proveru ne izvrše novo krivično delo.

Odbrana sedmorice osuđenih najavila je žalbu na presudu iako smatra da su uslovne kazne "mudra odluka suda", te da oni neće biti suspendovani sa posla.

"Relativno smo zadovoljni sankcijama. Žalićemo se pre svega na deo koji se odnosi na krivicu, a verovatno i na sankciju jer idemo do kraja", rekao je advokat odbrane Vladimir Vučinić.

Podsetimo, žandarmi su osuđeni zbog prebijanja pripadnika „Kobri" Saše Jovanovića i Saše Stankovića koji su bili na službenom zadatku, kao i Andreja Vučića i Predraga Malog, 28. septembra 2014. godine. Incident se dogodio na uglu ulica Svetozara Markovića i Birčaninove, neposredno pred održavanje Parade ponosa u Beogradu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
17.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve