Hronika
31.03.2018. 14:47
R.E./Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

PRIPADNIK KOBRI SPREČIO PLJAČKU SUPERMARKETA: Goloruk razoružao naoružanog razbojnika

kobre.jpg

Pripadnik Vojne policije iz sastava „Kobri“ pre dva dana je sprečio oružanu pljačku dok je sa svojom porodicom bio u nabavci u jednom od prestoničkih supermarketa, tom prilikom razoružavši pljačkaša pod uticajem opijata, koji je uz pretnju pištoljem iz kase pokušao da ukrade novac.

Takođe, pripadnici Vojne policije, u okviru redovne patrole, zatekli su čoveka koji je u teškom stanju, nakon saobraćajne nesreće, kod sebe imao veću količinu novca. Kako procedura nalaže, pripadnici Vojne policije povređenog su zbrinuli uz pomoć ekipe Hitne pomoći, a nađeni novac predali pripadnicima MUP-a, koji je kasnije povređenom čoveku i vraćen.

KOBRE 3

Zastavnik Zoran Janković na službi u bataljonu Vojne policije specijalne namene „Kobre“, razoružao je pljačkaša prilikom nabavke u prodavnici.

- U pitanju je bio pokušaj oružane pljačke u prodajnom objektu. U pitanju je bilo lice koji je registrovani narkoman, u dvadesetim godinama. Ja sam bio u kupovini sa suprugom, kada se on pojavio, prišao kasi i krenuo da izvlači novac iz kase. U tom momentu, kasirke su počele da viču na njega. Trudio sam se da priđem iza njega i dok se sve to dešavalo, on je izvadio pištolj i tada su se prodovačice i kasirke povukle, a on je krenuo da beži i u tom trenuku naišao je na mene. Uperio je cev pištolja prema meni i rekao „Imam pištolj, pucaću!“. U tom momentu, reagovao sam, kako sam naučen u „Kobrama“, sklonio sam cev pištolja od mene, udario ga po ruci, izbio mu pištolj, preduzeo potrebne policijske radnje, onesposobio ga i sačekao dolazak pripadnika MUP-a, koga su oni preuzeli u danju nadležnost – opisuje svoje iskustvo zastavnik Janković, dodajući da to možda zvuči jednostavno, ali u tih nekoliko trenutaka, on je odreagovao u skladu sa obukom koju je prošao u jedinici „Kobre“ čiji je pripadnik.

On dodaje da u tom trenutku nije osećao strah, već da mu je cilj bio da napadača usmeri ka sebi, kako bi ga onesposobio i kako bi zaštitio od opasnosti ostale koji su se u tom trenutku oko njega u prodavnici nalazili.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
21.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve