Hronika
27.03.2024. 11:46
R.E./Tanjug

Nestanak devojčice

Proširena potraga za DANKOM: Šta se dešava u Banjskom Polju, šta kažu MEŠTANI (FOTO)

1
Izvor: MUP Srbije

Proširena je potraga za nestalom devojčicom u mestu Banjsko Polje kod Bora, ali za sada još nema novih informacija.

Potraga se širi dalje ka naseljenom delu Banjskog Polja, a tu su i žandari sa dobrovoljcima, javlja Tanjug.

Teren pretražuju pripadnici Žandarmerije, Gorske službe spašavanja i građani dobrovoljci, a dronovi i dalje nadleću to područje. Kuća devojčice iz koje je nestala je malo iznad naselja, a deo oko kuće je već pretražen, kažu nadležni.

1
Izvor: Screenshot Facebook

Građani koji su se juče pojavili u velikom broju i pored najbolje namere da pomognu, pravili su gužvu i ometali policijske pse, pa je zato danas potraga organizovana drugačije. Zbog gužve psima tragačima su se mešali mirisi, zbog čega se danas teren pretražuje u manjim grupama dobrovoljaca od po 20 ljudi, koji se dele i idu sa policijom.

Svi vlasnici vikendica u naselju dobili su poziv da dođu i otvore svoje objekte, kako bi se izvršila pretraga tih objekata i otklonila svaka sumnja.

Meštani su, kako kažu, zbunjeni i strahuju da je neko devojčicu možda oteo i kolima odvezao u nepoznatom pravcu. Zbog toga se proveravaju sva vozila na nekoliko punktova policije.

Kako se može čuti, porodica nije imućna i isključen je motiv da je možda devojčica oteta zbog otkupa. Ipak, nejasno je kako je devojčica za svega 15 minuta, koliko je trebalo policiji da dođe i krene u potragu, nestala s obzrom da nije mogla daleko da ode.

Danka Ilić nestala je u ponedeljak oko 13:45, i u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Sistem "Pronađi me" je u ponedeljak aktiviran prvi put u Srbiji, a kako je navedeno na sajtu pronadjime.mup.gov.rs, devojčica ima smeđu kosu, braon oči, a visoka je oko 85 centimetara.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nenad Periš potresen slučajem male Danke, evo šta je poručio njenim roditeljima
nenad peris

Podrška iz Zagreba

27.03.2024. 09:41

Nenad Periš potresen slučajem male Danke, evo šta je poručio njenim roditeljima

U Srbiji je od utorka u toku velika potraga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz okoline Bora, aktiviran je i sistem "Pronađi me", a u ovim teškim trenucima roditeljima nestalog deteta obratio se i Nenad Periš, otac nestalog i tragično nastradalog Mateja Periša.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
38°C
16.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve