Hronika
28.08.2020. 16:19
Tanjug

SIGURNIJE NA PRUŽNIM PRELAZIMA: Aplikacija za pešake i vozače

zeleznica-1-1.jpg

Infrastruktura železnice Srbije je napravila aplikaciju Pružni prelazi, koja korisnicima pruža potpune informacije o svim pružnim prelazima u Srbiji i tako putovanje čini bezbednijim, saopšteno je iz Infrastruktura železnice Srbije.
Aplikacija korisnike na vreme informiše da se približavaju pružnom prelazu i na taj način ih upozorava da se ponašaju odgovorno i budu pažljivi.
Pripremljena je za android mobilne uređaje i može se besplatno i jednostavno preuzeti sa Gugl pleja. Instalira se sa linka: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ppizs.pruzniprelazi&hl=en_US>.
Na standardnoj Gugl karti prikazuje lokacije svih pružnih prelaza, koji su označeni znakom Andrejin krst. Da bi aplikacija radila neophodna je samo veza sa internetom i da GPS uređaj na telefonu bude uključen.
Dodir na bilo koji pružni prelaz daje detaljne podatke o tom prelazu: načinu osiguranja, broju koloseka koji se prelaze, širini pružnog prelaza, uglu prelaska na prelaz, vrsti kolovoza i kategoriji puta.
Kada se korisnik aplikacije nađe u zoni prelaza, ona mu daje zvučna i vizuelna upozorenja. Na 500, 300 i 100 metara udaljenosti od pružnog prelaza, glasovno ga obaveštava da se nalazi na odgovarajućoj udaljenosti od prelaza.
Ova aplikacija omogućava korisnicima i da Infrastrukturi železnice Srbije pošalju fotografiju ili video snimak događaja sa pružnih prelaza i ostave svoj komentar, što će od strane Infrastruktura železnice Srbije biti praćeno a primedbe otklanjane.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
19.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve