Hronika
24.01.2018. 14:24
R.E./Beta

PRVOSTEPENA PRESUDA: Ljubiši Buhi Čumetu 16 meseci zatvora za vređanje tužioca

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Viši sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu Prvog osnovnog suda kojom je Ljubiša Buha Čume osuđen na 16 meseci zatvora zbog krivičnog dela ometanja pravde.

Kako se navodi u saopštenju Višeg suda, presudu kojom je kao neosnovana odbačena žalba Buhinih branilaca i potvrdjena presuda Prvog osnovnog suda u Beogradu, veće je donelo na sednici održanoj 17. januara.

Viši sud u Beogradu ranije je ukinuo presudu Prvog osnovnog suda u Beogradu kojom je u februaru prošle godine Ljubiša Buha Čume osudjen na 16 meseci zatvora zbog vređanja tužioca, a predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno sudjenje. Nekadašnji svedok saradnik u slučajevima protiv članova "zemunskog klana" vređao je tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u sudnici u Palati pravde tokom sudjenja za više krivičnih dela.

Tom presudom odredjena mu je i novčana kazna od 50.000 dinara. Buha je optužen jer je na sudjenju 18. decembra 2015. godine za kradeni automobil i pretnje supruzi i njenom obezbedjenju vređao tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu rekavši da je optužni predlog protiv njega iskonstruisan.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
03.03.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve