Hronika
13.04.2018. 15:24
R.E/b92.net

Sahranjen stradali pilot

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Pilot major Robert Kaloci koji je poginuo u udesu aviona "supergaleb" G-4, sahranjen je na Velikom katoličkom groblju u Somboru uz najviše vojne počasti.

Ranije danas održana je i komemoracija majoru Kalociju koji je nastradao pre dva dana, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Opraštajući se od kolege na komemorativnom skupu u Narodnom pozorištu u Somboru, komandant Centra za letna ispitivanja Tehničkog opitnog centra potpukovnik Zoran Lunić rekao je da je major Robert Kaloci bio "veliki čovek".

"Odleteo je u stroj večne nebeske eskadrile vazduhoplovaca, ovenčane slavom i čašću profesije da večno živi", poručio je potpukovnik Lunić.

U ime klase majora Kalocija, govorio je njegov klasić i prijatelj Vladimir Nikolić.

"Tvoj izbor i tvoja sreća su bili i ostali nebo. Neka ti je plavo nebo prijatelju", rekao je Nikolić.

Prisutnima na komemorativnom skupu prikazan je i kratak film o majoru Kalociju.

Osim članova porodice, prijatelja i kolega nastradalog pilota, sahrani i komemoraciji su prisustvovali i izaslanik predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Milorad Veljović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Ranko Živak i pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Major Robert Kaloci obavljao je dužnost opitnog pilota u Centru za letna ispitivanja Tehničkog opitnog centra. Bio je oženjen i otac jednog deteta.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
10°C
27.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve