Hronika
28.09.2022. 10:25
Beta

Važno

Saveti za zaštitu od požara

dim, požar, vatra
Izvor: Shutterstock

Načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić ocenio je da se može očekivati da će elementarne nepogode "udarati sve jačom snagom", navodeći da je ova godine bila najtoplija otkako se meri temperatura u Evropi i da su klimatske promene vidljive i golim okom.

"Tokom leta imate rekordan broj požara, a isto tako mi poslednjih godinu dana nemamo normalnu kišu, ili je nema ili padne ogroman pljusak. Mi se pripremamo svakodnevno, 2014. smo imali šest timova za spasavanje na vodi, a sada ih imamo 27", rekao je Čaušić, za Radio televiziju Srbije.

Kako je ukazao, "čim je neka najava mi smo u stanju budnosti, a kada zahteva situacija i u pripravnosti na licu mesta".

"Dosta smo pripremljeniji za poplave jer smo od 2014. osetljivi na to. Ovog će da bude sve više i bojim se da će elementarne nepogode da udaraju sve jačom snagom", rekao je Čaušić.

On je pozvao građane da sada očiste dimnjake, jer je to čest uzrok požara, da "ne ostavljaju novine blizu peći, da provere instalacije i da ne ostavljaju uključene uređaje".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Požari u Beogradu: Koliko posla imaju vatrogasci
Vatrogasci

Vatrogasna brigada

10.08.2022. 17:10

Požari u Beogradu: Koliko posla imaju vatrogasci

Zamenik komandanta Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Dragan Miković, izjavio je da je u Beogradu od početka godine 12 osoba stradalo u požarima, kao i da je ta brigada spasila 337 građana.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
05.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve