Hronika
09.08.2018. 12:34
R.E./Blic

ŠESTORICA OD 13 HRVATSKIH NAVIJAČA NAGODILI SE SA TUŽILAŠTVOM: Priznali krivicu za uslovnu kaznu i proterivanje iz Srbije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Šest od 13 hrvatskih navijača nagodilo se sa tužilaštvom, priznalo krivicu za uslovnu kaznu i proterivanje iz Srbije.

Sporazum o priznanju krivičnog dela između šestorice okrivljenih i Drugog odnosnog tužilaštva u Beogradu, potvrdio je sud i oni su već proterani iz Srbije.

Portparol Drugog osnovnog suda Irina Kovačević rekla je Tanjugu da je sud potvrdio sporazum prema kojem su okrivljeni osuđeni na kazne od šest meseci zatvora sa rokom provere od dve godine i meru proterivanja stranaca iz zemlje od tri godine.

Ona je navela da je sporazum zaključen u utorak i da su okrivljeni već proterani iz Srbije.

Ostalih sedam navijača "Torcide" koji se terete za krivično delo teška krađa još se nalaze u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, koji im je određen u nedelju zbog opasnosti od bekstva.

Ovih 13 navijača su prošlog petka bili oslobođeni u prekršajnom potupku za kršenje Zakona o javnom redu i miru, ali su zadržani zbog sumnje da su izvršili krivično delo, pa je slučaj protiv njih preuzelo tužilaštvo.

Što se tiče drugih 14 navijača splitskog "Hajduka", koji su u petak bili privedeni zbog krađe iz prodavnice na benzinskoj pumpi u Vrčinu i ispisivanju ustaških grafita, njih je sudija za prekršaje u Beogradu osudio u petak na po 15 dana zatvora.

Oni su osuđeni za prekršaj, i odmah su prebaceni u zatvor u Padinsku Skelu na izdržavanje kazne, mada imaju pravo da ulože žalbu na ovu presudu.

Takođe, Prekršajni sud u Nišu osudio je tri navijača na novčane kazne od po 20.000 dinara, jer su kod njih su pronađene baklje, metalne i drvene palice i sekire.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
30°C
19.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve