Hronika
18.04.2019. 12:41
R.E.

Službenica suda u Nišu prisvojila 30.000 evra jemstva

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Službenica Višeg suda u Nišu G. R. (62), uhapšena je u akciji Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a i Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, zbog sumnje da je izvršila krivično delo pronevere.

Prema saopštenju policije, osumnjičena se tereti da je od sredine jula 2009. do sredine aprila 2019. godine, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, prisvojila oko 30.000 evra, koji joj je poveren u službi na ime položenog jemstva. Ona se sumnjiči da je zatim 16. aprila ove godine, po donošenju Rešenja o ukidanju jemstva Višeg suda u Nišu, osobi koja je položila jemstvo predala novac u istom iznosu, a koji potiče iz drugog predmeta.

Novac koji je osumnjičena prisvojila bio je deo sudskog depozita.

- Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti sprovedena Višem javnom tužilaštvu u Nišu radi saslušanja, saopštio je MUP.

Pročitajte još:

[owl-carousel category="Uncategorized" singleItem="true" autoPlay="true"]

[wc_posts author="" author_name="" p="" post__in="" order="DESC" orderby="date" post_status="publish" post_type="post" posts_per_page="4" taxonomy="" field="slug" terms="" title="yes" meta_all="yes" meta_author="no" meta_date="no" date_format="M j, Y" meta_comments="no" thumbnail="yes" content="no" paging="no" size="wccarousel" filtering="yes" columns="4" gutter_space="20" heading_type="h4" layout="grid" template="box" excerpt_length="15"]

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
28.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve