Hronika
20.07.2021. 13:11
Tanjug

Nastavak drame na Vračaru

Srušio se još jedan deo zgrade! (FOTO)

zgrada, ruševine, vračar
Izvor: Ekspres

Još jedan deo zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru srušio se oko podneva, a stanari, koji su sat ranije došli kako bi proverili da li je počelo zasipanje peskom, tvrde da ništa nije urađeno da bi se urušavanje sprečilo.

Stanari nisu želeli pred kamere, ali su novinarima preneli da su došli kako bi obišli zgradu i da su tada zatekli jedan bager i radnika koji im je preneo da obustavlja radove, jer je od šefa dobio takav nalog.

Na njihovo pitanje ko je šef, da li izvođač radova ili investitor, nisu dobili odgovor, a kako kažu, desetak minuta nakon toga deo zgrade se srušio.

Pogledajte fotografije: 

Jedna od stanarki je rekla da su radovi na zasipanju trebalo da počnu još u subotu, ali da tri dana niko ništa nije radio.

Stanari tvrde da im je rečeno da će danas 10 kamiona zemlje da se naspe i da će hidrauličnim podupiračem biti sprečeno dalje rušenje.

Smatraju da nekome odgovara da se zgrada sruši i da zato do danas nije ništa urađeno da se zgrada ne bi srušila.

Pogledajte fotografije: 

Podsećaju da su juče imali sastanak sa zamenikom gradonačelnika i nadležnima u Gradu Beogradu, sa kojima su pričali o rešavanju njihovog problema, a na sastanku im je rečeno, kako kažu, da će u zavisnosti od bezbednosne procene pokušati da im se izvuku stvari.

Stanari navode da je i za sutra zakazan sastanak sa predstavnicima grada i čekaju da vide šta će im biti ponuđeno.

Najavljuju da u slučaju da zgrada bude u potpunosti srušena, a njihove stvari ne budu iznete, oni sa porodicama i prijateljima će doći da "kopaju po ruševinama" kako bi izvukli bar najosnovnije stvari, među kojima su i lična dokumenta, fotografije...

Deo zgrade u Vidovdanskoj urušio se u petak, a stanari objekta su ostali bez krova nad glavom i privremeno su smešteni u hotelu "Slavija".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Urušila se zgrada na Vračaru
Hitna pomoć

Stanari evakuisani

16.07.2021. 13:28

Urušila se zgrada na Vračaru

Stambena zgrada u Vidovdanskoj ulici na Vračaru, urušila se i stanari su preventivno evakuisani. POvređenih nema.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
32°C
22.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve