Hronika
24.07.2018. 16:04
R.E/Telegraf

STRAŠAN GRAD RAZORIO IVANJICU: Nevreme je rušilo zidove, nosilo crepove, a svi usevi su uništeni

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Jako nevreme praćeno velikom količinom kiše, grada i olujnog vetra, koje je zahvatilo region, obrušilo se i na delove ivanjičke opštine. Najgore su prošli meštani sela Luke, gde je načinjena ozbiljna šteta na usevima i objektima.

 Nevreme je trajalo gotovo pola sata. Vetar je lomio grane i manja stabla, nosio crepove sa kuća, dok je grad znatno oštetio zasade voća u zaseocima Milenkovići, Krdžići, Kerkezovići i Vasovići.

Meštani su za portal Infoliga svedočili da je grad u početku bio veličine jajeta i oraha. Potpuno su stradali malinjaci, kupinjaci, krompir, bašte i livade.

- Bilo je strašno. Počeo da pada negde oko šest sati popodne. U prvom naletu grad je bio veličine jajeta. Sve je uništeno. Voće, maline, kupine su toliko stradale da za narednu godinu neće biti ništa. Oluja praćena jakim vetrom trajala je oko 30 minuta. Njive, livade, krompir, ma sve je otišlo. Katastrofa. Meni je uništen crep na kući, a ima komšija koji su i gore prošli. Možete da zamislite koliko je jaka oluja bila kada je čoveku srušila zid garaže. Nezapamćeno. Drveće je vetar savijao do zemlje, kidao grane. Ne znam kako ćemo zimu da dočekamo. Čime da hranimo stoku? Moraću da ih prodam jer nemam hrane, sve je propalo. A i sami znate, kakva je cena maline bila - rekao je očajan Duško Milenković iz Luka za portal Infoliga.
Nevreme koje je sinoć protutnjalo ovim delom Srbije, velike štete nanelo je usevima, objektima i putevima i na području lučanske, ariljske i požeške opštine, kao i na području grada Kraljeva. Najviše štete zabeleženo je u Kaoni, Donjoj Kravarici, Rtima, Virovu, Milićevom selu i drugim delovima Dragačeva.

Meteorolozi i za čitavu ovu nedelju prognoziraju nestabilno vreme. Kako kažu, biće nestabilno, mestimično sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
05.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve