Hronika
30.08.2019. 15:24
Tanjug

NISU ISPUNJENI USLOVI: Sud BiH odlučio da ne izruči Zdravka Mamića Hrvatskoj

zdravko-mamic.jpg
Izvor: EPA / STRINGER

Sud BiH odlučio je da ne izruči Zdravka Marića Hrvatskoj, jer za to nisu ispunjene pretpostavke ni po drugoj optužnici USKOKA, javio je portal sarajevskog Avaza.

Sud je, naime, prihvatio predlog Tužilaštva BiH, koje je na ročištu pre mesec dana tvrdilo da nisu ispunjeni uslovi za Mamićevo izručenje Hrvatskoj.

Tužiteljka ordana Bosiljčić je rekla tada da je samo sedam od 32 krivična dela za koja se Mamić tereti počinjeno nakon potpisanog Ugovora o izručenju državljana BiH i Hrvatske prema kojem bi on eventualno mogao biti izručen. Bosiljčić je dodala da je po članu 40. Zakona o međunarodno-pravnoj pomoći jasno da BiH ne izručuje svoje državljane te da se ovaj Ugovor ne može retroaktivno primenjivati.

 Foto: Printscreen Youtube Foto: Printscreen Youtube

Kazala je da nije ispunjen ni uslov obostrane kažnjivosti po novoj optužnici koja tereti Mamića za izvlačenje novca iz Dinama.

Optužnica Zdravka Mamića tereti da je, od decembra 2004. do decembra 2015. organizovao zločinačko druženje i da je sa saučesnicima sklapanjem fiktivnih ugovora između Dinama i više stranih firmi te ispostavljanjem računa o plaćanju nepostojećih usluga za transfere igrača klub oštetio za više od 144 miliona kuna.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
21.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve