Hronika
06.04.2021. 17:37
Tanjug

Raspisana 2006.

Sud naložio povlačenje poternice za Mariju Milošević

shutterstock_509584528.jpg

Prvi osnovni sud u Beogradu danas je ukinuo pritvor i naložio Interpolu da povuče međunarodnu poternicu koja od 2006. godine bila raspisana za Marijom Milošević, ćerkom nekadašnjeg predsednika SRJ.

Ranije danas je sud je zbog nastupanja apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja Milošećeve obustavio krivični postupak, koji se vodio zbog krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti, precizirala je za Tanjug portpatol suda Bojana Stanković.

To znači da je od danas Marija Milošević "slobodan čovek" i može ponovo da dođe u Srbiju.

Ona je bila optužena jer je prilikom hapšenja svog oca 1. aprila 2001. pucala u vazduh u dvorištu vile ''''Mir'''', iz koje je on izveden, a na teret su joj se stavljala krivična dela nedozvoljenog posedovanja oružja i ugrožavanja sigurnosti više ljudi, među kojima je bio i Čedomir Jovanović.

Povezane vesti - Kratkovida kapitulacija Slobodana Miloševića na KiM 1999.

Po proteku 20 godina od ovog događaja po zakonu je, 1. aprila nastupila apsolutna zastarelost krivičnog gonjenja za ugrožavanje sigurnosti, dok je za oružje apsolutna zastarelost nastupila još 2007. godine.

U ovom postupku koji je ranije vodilo Drugo opštinsko javno tužijaštvo u Beogradu Miloševićeva je krajem septembra 2002. godine bila uslovno osuđena na osam meseci zatvora, s rokom provere od dve godine, ali je ta presuda bila ukinuta po žalbi njenog branioca i naloženo je ponavljanje suđenja.

Sredinom novembra 2004. godine počelo je ponovljeno sudenje, ali se ona nije odazvala na pozive zbog čega je 2006. godine raspisana poternica za njom.

Nakon uspostavljanja nove mreže sudova odlučeno je da se sačeka da postane dostupna sudu, što se nije dogodilo.

Miloševićeva je uzela crnogorsko državljanstvo i godinama živi na Cetinju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
20°C
30.05.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve