Hronika
22.07.2019. 14:20
R.E./Tanjug

NOVI SUDIJA: Suđenje Jutki počinje ispočetka 14. avgusta

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Suđenje doskorašnjem predsedniku Opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje zakazano je za 14. avgust pred Osnovnim sudom u Kruševcu nakon što je prošlog meseca izmešteno iz Osnovnog suda u Brusu.

Suđenje će formalno krenuti ispočetka pred novim sudijom, rekao je za Tanjug punomoćik oštećene Marije Lukić u ovom slučaju advokat Borivoje Borović.

Povezane vesti - Sud: Holandija delimično odgovorna za smrt Srebreničana

Do izmeštanja krivičnog postupka protiv Jeličića je došlo odlukom Vrhovnog kasacionig suda, a na zahtev sudije iz Brusa.

Taj sud je utvdrio da su ispunjeni zakonski uslovi za prenošenje mesne nadležnosti, jer je Osnovni sud u Brusu sprečen da neometano postupa u ovom predmetu jer je, kako je utvrdio, došlo do podele određenog broja građana koji podržavaju okrivljenog ili oštećenu što manifestuju okupljanjem ispred zgrade suda sa mogućnošću da eventualno dođe i do fizičkog obračuna.

Za krivično delo za koje se tereti Jeličić zaprećena je kazna do tri godne zatvora.

Optužen je da je uznemiravao svoju sekretaricu Mariju Lukić, između ostalog i tako što joj je poslao oko 15.000 neprimerenih poruka.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
23.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve