Hronika
13.03.2018. 12:35
Mihailo Paunović, Foto: Nemanja Jovanović

SUĐENJE ZA UBISTVO SLAVKA ĆURUVIJE: Čitali poverljive dokumente, odbrana Radomira Markovića traži svedočenje generala Ojdanića

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Današnje suđenje optuženima za ubistvo Slavka Ćuruvije, održano u Specijalnom sudu u Beogradu bilo je zatvoreno za javnost.

Kako je objašnjeno javnost je bila izopštena jer su čitana dokumenta koja sadrže državne tajne i poverljive informacije čije bi odavanje, prema rečima sudije, moglo da ugrozi državnu bezbednost.

Po završetku suđenja branilac bivšeg šefa RDB Radmira Markovića, advokat Vladimir Marinkov je u izjavi za medije rekao da je sudskom veću predložio da se za svedoka pozove general Ojdanić. Na pitanje pod kojim okolnostima je želeo da pozove Ojdanića, Marinkov odgovara:

"Na okolnosti potvrđivanja odbrane Radomira Markovića da opis činjenica i vremenskog toka, kakav je dat u optužnici nije tačan i da se ne poklapa sa tim kako se stvarno desilo, te smo u tom smislu dostavili određenu  pisanu dokumentaciju koju smo u toku trajnog postupka pribavili i želimo da general Ojdanić to potvrdi , ukoliko sud prihvati da ga sasluša".

Kako advokat Marinkov dodaje, general je u periodu kada se ubistvo dogodilo bio načelnik generalštaba.

Upitan je i u kom periodu bi veće trebalo da odluči u njegovom predlogu, advokat Vladimir Marinkov kaže da sud nije vezan nikakvim rokovima.

"Nadamo se da će o svim našim dokaznim prelozima odlučiti na sledećem pretresu kako je danas i najavljeno", rekao je Marinkov.

Na pitanje jednog od  novinara da li se suđenje primiče kraju, advokat Zora Dobričanin Nikodinović kaže da ne zna da li se primiče kraju i dodaje "mojih svedoka ima oko petnaest o kojima sud još uvek nije odlučio i svi su 1999. godine bili u samom državnom vrhu. Svi svedoci čine sam državni vrh tadašnje vlasti osim Dejana Katića koji je popravljao alarm i novinara Predraga Popovića za kog je sud nakon pripremnog ročišta odlučio da će biti ispitan".

Nastavak suđenja najavljen je za 19. mart.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
17.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve