Hronika
29.06.2022. 10:15
Beta

"Za krov nad glavom"

Suspendovan izvršitelj koji je zloupotrebio ovlašćenja

sud
Izvor: Shutterstock

Inicijativa "Za krov nad glavom" saopštila je da je disciplinska komisija Ministarstva pravde zabranila rad na godinu dana izvršitelju Aleksandru Ristoviću zato što je u novembru kupcu predao nepokretnost koja nije bila predmet prodaje niti izvršenja.

"Reč je o pekari Dragana Đurđeskog u Ulici Živka Davidovića, koju je Ristović uz pomoć policije oteo i predao kupcu, a koju je kupac potom porušio. Nakon što je izvršitelj kažnjen, pred Đurdjeskim je mukotrpan postupak naplate štete koja mu je pričinjena. Ipak, kažnjavanje pljačke je korak u dobrom pravcu", navela je ta inicijativa.
 

Oni su upozorili da se suspenzija izvršitelja Ristovića dešava istovremeno dok izvršitelji širom Srbije rade isto ono zbog čega je njihov kolega suspendovan, odnosno iseljavaju ljude iz nepokretnosti koje nisu predmet izvršenja.

"Ukoliko želi da spreči pljačku u izvršnom postupku, Ministarstvo pravde će morati da uradi mnogo više od kažnjavanja pojedinih izvršitelja. Moraće da promeni Zakon o izvršenju i obezbeđenju i da ukine sistemske mogućnosti za izvršiteljsko samovlašće", dodaje se u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pohapšeni makroi?
zatvor, lisice, hapšenje

Beograd

22.06.2022. 11:34

Pohapšeni makroi?

Policija je uhapsili pet osoba iz Beograda zbog sumnje da su posredovali u vršenju prostitucije, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
09.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve