Hronika
05.09.2018. 12:47
R.E./Kurir

TEŽAK ŽIVOT KOJI SE TRAGIČNO ZAVRŠIO: Devojčica koja se juče udavila u Dunavu često lutala po selu i prosila

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Stravično Telo Anabele Džonkić (8) u vodi primetio komšija, koji je doživeo šok kada je shvatio da je reč o njegovoj malenoj komšinici

Anabela Džonkić (8), čije je telo juče izvučeno iz Dunava u selu Kostol kod Kladova, utopila se u ponedeljak kada se vraćala iz škole, saznaje Kurir.

Telo nesrećne devojčice juče oko 11 sati slučajno je u vodi primetio komšija Vele Skrčevski, i to nekoliko stotina metara nizvodno od hostela koji drži njen otac Mile.
- Šetao sam s unucima i u vodi sam ugledao nešto za šta sam pomislio da je lutka. Bila je na trbuhu, a glava joj je bila u vodi. Pozvao sam suprugu, koja je rekla da to nije lutka. Tada je naišao brod, podigao talas i telo je počelo da pluta. Ušao sam u vodu i štapom privukao telo do obale - priča potreseni Skrčevski.

Užas pored reke

On kaže da je doživeo šok kada je video da je u pitanju devojčica, i to njegova komšinica.
- Ručice su joj bile skroz bele, tuga jedna. Pozvao sam sina, a on policiju. Kada je policija završila uviđaj, supruga je donela ćebe od kuće i prekrila telo nesrećnog deteta - kaže naš sagovornik.

Kako Kurir nezvanično saznaje, Anabela je u ponedeljak predveče sama šetala obalom Dunava.
- Ona ide s mojim unukom u školu. Anabela je prvog školskog dana bila s drugarima u đačkoj klupi. Znam i da je išla u Centar za socijalni rad da uzme knjige. Pretpostavlja se da je posle škole svratila do reke, gde je volela da se igra. Verujemo da je slučajno upala u Dunav, dok se pela na čamce koji su privezani uz obalu - kaže jedan od meštana sela Kostol.

Prema njegovim rečima, Anabela je često sama šetala selom, a obožavala je Dunav.
- I ranije je pokušavala da uđe u plovilo, ali uvek je neko bio tu da je spreči. Međutim, sudbina je htela da u ponedeljak na obali ne bude nikoga i ona je uspela da se popne na jedan od čamaca. Sumnjamo da se tom prilikom okliznula i upala u Dunav - kaže meštanin.

Stanovnici Kostola kažu da je malena Anabela imala težak život, pošto ju je majka napustila još dok je bila beba.

Sama lutala selom
- Neko vreme je bila u hraniteljskoj porodici, ali ju je nedavno Centar za socijalni rad vratio kod oca, koji ima šezdesetak godina. On nije baš vodio računa o njoj. Često smo je viđali kako luta selom, a ponekad je i prosila. Bila je neuredna i videlo se da o njoj niko ne brine. Bilo nam je žao devojčice - kaže komšija i dodaje da su više puta kontaktirali s Centrom za socijalni rad kako bi neko konačno preuzeo brigu o Anabeli.

Direktor Centra za socijalni rad u Kladovu Ljubiša Stojković kaže da je Anabela s ocem imala normalan život i da ih je njihova služba više puta obilazila.
- Otac devojčice je bio imućan, imao je restoran u Kostolu, kamion. I sada je imućan. Naši podaci govore da je on devojčicu čuvao kako treba - kaže Stojković.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
29°C
23.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve