Hronika
22.08.2018. 16:25
R.E./Tanjug

TRAŽILA IZUZEĆE SA SLUČAJA MODNOG KREATORA: Početak suđenja Darku Kostiću još nije zakazan jer se čeka novi sudija

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Početak suđenja modnom kreatoru Darku Kostiću zbog optužbi za polno uznemiravanje i držanje droge još nije zakazan jer je sudija Svetlana Galić, kojoj je dodeljen njegov predmet, prošle sedmice zatražila svoje izuzeće iz za sada nepoznatih razloga.

Portoparol suda Igor Veličković precizirao je za Tanjug da je predmet u krivičnom postupku koji se protiv Kostića vodi dodeljen sudiji Svetlani Galić, ali da je ona 17. avgusta podnela zahtev za svoje izuzeće.

Rešenjem predsednika Trećeg osnovnog suda u Beogradu od 20. avgusta 2018. godine usvojen je zahtev sudije i ona je izuzeta od postupanja u tom predmetu, rekao je Veličković.

On je dodao da će predmet biti dodeljen u rad drugom sudiji.

Podsetimo, protiv Darka Kostića je 14. avgusta Treće osnovno tužilaštvo podnelo optužni predlog za polno uznemiravanje maloletnog L. J. (15), ali i još jednog, punoletnog mladića B. Š. (22), kao i za nedozvoljeno držanje droge, a istog dana sud mu je ukinuo pritvor.

Kostić se ranije na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem, iskoristivši svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, ali je nakon izlaska iz pritvora preko društvenih mreža poručio da nije nikoga maltretirao, zlostavljao ili doveo u neprijatnu situaciju, već da je on žrtva medijskog "silovanja i zlostavljanja".

- Posle najtežeg perioda u svom životu i preživljenog medijskog linča, želeo bih da zahvalim na bezrezervnoj podršci svojim prijateljima i klijentima, koji su bili izloženi orkestriranom uništavanju imena i brenda Darko Kostić - napisao je kreator.

Inače, Darko Kostić je optužen po četiri tačke za tri krivična dela: za polno uznemiravanje L. J. i B. Š, kao i za nelegalno držanje narkotika i nuđenje opojnih droga.

Tužilaštvo je za ova dela predložilo kaznu do dve godine robije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
27°C
30.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve