Hronika
30.07.2018. 14:20
R.E/Telegraf

U toku je uklanjanje dve neeksplodirane bombe na gradilištu kod Ade Ciganlije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nakon što je skoro ceo vek bila zakopana ispod Beograda, bomba koja datira iz Prvog svetskog rata biće uklonjena danas sa gradilišta kod Ade Ciganlije. Nju su ondašnji radnici pronašli juče i odmah obavestili nadležne službe.

Kako reporter "Telegrafa" saznaje sa lica mesta, reč je o topovskoj granati koja nije eksplodirala.  Po svemu sudeći, reč je o modelu poznatom kao "Debela Berta".

Kako su reporteru rekli građevinari, oni su kopajući na gradilištu juče naišli na bombu dugu oko 70 centimetara.

Izneneđenjima tu nije bilo kraja, jer je već danas na istom mestu pronađena još jedna eksplozivna naprava, i to duplo veća, tačnije oko meatr i po duga.

Nadležne službe obezbedile su teren, kako bi uklanjanje eksplozivne naprave prošlo bez ikakvih problema. Hitna pomoć i vatrogasci su na licu mesta, kao i dva vozila EOD Jedinice za uklanjanje eksploziva.

Ulice u ovom delu grada ipak nisu zatvorene, jer je prostor u kome se bomba nalazi veoma mali i dovoljno daleko od kolovoza.

Kako su radnici obližnjeg gradilišta otkrili reporterima Telegrafa, oni su nedavno već naišli na jednu bombu, koja je bila veća od ove i težila oko tonu i po.

https://www.ekspres.net/brejking/hronika/ceka-se-deminiranje-pronadena-bomba-na-gradilistu-na-adi-ciganliji

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
29.09.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve