Hronika
19.03.2020. 09:00
Tamara Marković Subota

UBICA POKUŠAO DA POBEGNE U SRBIJU: Ubijen vlasnik firme "Kika"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Vlasnik firme za taksi prevoz "Kika" u Makarskoj, Jozo Čorić (66) preminuo je u utorak u vozilu Hitne pomoći nakon što je brutalno pretučen i opljačkan. Hrvatska policija je isto veče uhapsila trojicu osumnjičenih, od kojih je jedan pokušao da posle zločina pobegne u Srbiju. Lisice na ruke stavljene su mu na graničnom prelazu.

Jozo Čorić napadnut je u centru Makarske u po bela dana, u ulici Put velikog brda. Napad na njega, kako je prijavljeno policiji izvršen je oko 16.50 sati, a Čorić je zbog teških povreda  preminuo oko 18.30 sati i to u vozilu Hitne pomoći koje ga je prevozilo u splitsku bolnicu. Odmah posle napada, ulice Makarske su bile pune policije koja je pokušala da uđe u trag napadačima na poznatog vlasnika firme za prevoz putnika čije prostorije se nalaze u neposrednoj blizini PP Makarska.

Povezane vesti - Bekstvo zbog srpske mafije

Prema policijskim podacima, napadači su od Čorića oteli više od 200 hiljada hrvatskih kuna i oko 10.000 evra koje je imao kod sebe. U istrazi je ispitano i nekoliko svedoka, a policija je ubrzo utvrdila identitet napadača. Usledila je akcija njihovog pronalaska. Dvojica osumnjičenih uhapšeni su iste večeri u Civljanima, dok je treći napadač lociran i uhapšen na granici sa Srbijom.

Identitet uhapšenih zvanično još nije saopšten i nije poznato zašto je jedan od osumnjičenih pokušao da pobegne baš u Srbiju. Policija je kod uhapšenih pronašla veći deo ukradenog novca.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
23°C
02.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve