Hronika
02.04.2018. 10:02
R.E./Mihailo Paunović

UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA I MILOŠA VIDAKOVIĆA: Miloš Delibašić oslobođen, ukinut mu pritvor

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Miloš Delibašić, koji je osumnjičen da je zajedno sa pokojnim Slobodanom Šaranovićem organizovao kriminalnu grupu čiji pripadnici su izvršili seriju ubistva, danas je pred Specijalnim sudom oslobođen optužbi s čime je pred Specijalnim sudom okončano suđenje za ubistva Nikole Bojovića u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi 2013. godine.

Sud mu je nakon izricanja presude ukinuo pritvor i on će u toku dana biti pušten iz Okružnog zatvora u Beogradu u kojem je više godina.

Ostali pripadnici grupe, Goran Bojanić, Saša Cvetanović, Miloš Vojinović, Ratko Koljenšić i Slaviša Novaković su osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne.

Poslednjoj dvojici je suđeno u odsustvu, Koljenšić je “nedostupan pravosudnim organima Srbije“, a Novaković je u bekstvu.

Protiv Šaranovića optuženog da je zajedno sa Delibašićem organizovao ovu grupu postupak je obustavljen pošto je ubijen u Budvi u februaru 2017. godine.

Tokom suđenja koje je počelo 2016. godine, optuženi su negirali učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi i povezanost sa ubistvima, izuzev Miloša Vojinovića koji je priznao ubistvo Vidakovića i članstvo u kriminalnoj grupi i svedočio protiv ostalih optuženih kako bi dobio kaznu zatvora od 10 i po godina.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
03.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve