Hronika
18.04.2019. 15:14
T.M.S./Foto:Shutterstock

Uhapšena braća koja su na spisku likvidacija najduže krvne osvete u Crnoj Gori

shutterstock_1144500824.jpg

Braća Marko (34) i Vladimir Vanja Vilotijević (27) iz Nikšića uhapšeni su juče u tom gradu zbog sumnje da su nožem izboli sugrađanina Dušana Vučkovića, zvanog Lili (37).

Prema saopštenju crnogorske policije, osumnjičeni su uhapšeni samo sat vremena nakon incidenta i predati su višem državnom tužiocu, koji im je odredio zadržavanje do 72 sata. Inače, imena braće Vilotijević poslednji put su u javnosti pominjana nakon hapšenja moćnog Nikšićanina Ranka Radulovića u junu prošle godine.

Rankovo hapšenje izazvalo je zemljotres u srpsko-crnogorskom podzemlju jer je označilo početak udara na njegove najmoćnije kriminalne saradnike, čuveni škaljarski klan. Pravi potres je usledio tek posle mesec dana, kada je crnogorsko tužilaštvo obezbedilo zaštićenog svedoka, koji je javno na saslušanju u Višem sudu rekao da je Radulović od „škaljaraca” dobio pet miliona evra da izvrši više od deset likvidacija. Tužilaštvo i javnost najviše su bili zainteresovani za imena bivših pripadnika Agencije za nacionalnu bezbednost, policajaca i pripadnika kavačkog klana koji su se našli na škaljarskoj listi za odstrel.

Radulovićeve sugrađane, međutim najviše je zainteresovala jedna za njih posebna rečenica iz sudske naredbe za sprovođenje istrage: „Radulovićeva uloga bila je da sa umišljajem podstakne članove svoje kriminalne organizacije da ubiju dvojicu sinova Milana Vilotijevića”.

Za Nikšićane dovoljno. Jedna rečenica je obelodanila nastavak najduže krvne osvete u Crnoj Gori između dve moćne nikšićke porodice, Radulovića i Vilotijevića.

Krvna osveta je počela 1986. godine i u njoj su ubijena trojica Vilotijevića i jedan Radulović, ali je obračun dve porodice odneo i živote njihovih prijatelja.

Kako je počela i kako se odvijala najduža krvna osveta u Crnoj Gori, pročitajte u posebnoj tekstu "Ekspresa" pod nazivom "Traži se krv tek stasalih sinova".

Pročitajte još:

[owl-carousel category="Uncategorized" singleItem="true" autoPlay="true"]

[wc_posts author="" author_name="" p="" post__in="" order="DESC" orderby="date" post_status="publish" post_type="post" posts_per_page="4" taxonomy="" field="slug" terms="" title="yes" meta_all="yes" meta_author="no" meta_date="no" date_format="M j, Y" meta_comments="no" thumbnail="yes" content="no" paging="no" size="wccarousel" filtering="yes" columns="4" gutter_space="20" heading_type="h4" layout="grid" template="box" excerpt_length="15"]

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
5°C
17.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve