Hronika
16.05.2018. 11:37
R.E/Telegraf

UŽAS KOD SVILAJNCA: Lopovi pretukli nepokretnog starca i njegovu suprugu, pa im ukrali novac i zlato

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Dva maskirana razbojnika, za kojima policija traga, preksinoć su pretukli i opljačkali stariji bračni par gastarbajtera iz Kušijeva kod Svilajnca, iz čije su kuće odneli 300 evra i veću količinu zlatnog nakita.

Na meti pljačkaša bio je Vladislav R. (70), koji se inače zbog veće bolesti kreće pomoću hodalice, ali i njegova supruga Divna.

- Pljačkaši su oko 21 sat ušli u dvorište supružnika i prvo što su uradili je da su isključili strujnu sklopku i ostavili starce u mraku. Vladislav je izašao iz kuće kako bi popravio kvar. Lopovi su to iskoristili i napali starca. Jedan ga je udario u lice i oborio na pod - priča izvor upoznat sa istragom za Telegraf.

Za to vreme drugi lopov je ušao u kuću i savladao Divnu, vezao joj ruke i noge i počeo da je ispituje, uzvikujući "Gde su pare?". Nesrećna žena je pokušala da mu objasni da novac ne drže u kući, ali su razbojnici nastavili da insistiraju, čak su je i davili rukama kako bi je naterali da prizna gde drži devize.

- Zelepili su joj usta trakom i pretukli je, a zatim izvršili premetačinu kuće. Uspeli su da nađu oko 300 evra i zlatan nakit. Kuću su po begu zaključali sa spoljne strane - kaže izvor za Telegraf.

Svesti je prvi došao Vladislav, dovukao  se do prozora i počeo da doziva u pomoć. Niko od meštana ga nije čuo. Starac je uspeo da se domogne mobilnog telefona, kojim je pozvao svoju rođaku. Ona je alarmirala policiju. Zbog povreda Vladislav je završio u bolnici u Ćupriji, dok su Divnine ozlede lakše.

Prema rečima meštana, Vladislav i Divna su godinama radili u Nemačkoj, gde su stekli i penziju. Zbog toga su najverovatniji i bili na meti pljačkaša.

- To je sigurno neko iz sela, neko ko je dobro znao koliko novca oni imaju, te da je Vladislav bolestan i teško pokretan. Policija neka prvo pročešlja selo - kažu meštani Kušijeva.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
08.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve