Hronika
09.05.2019. 18:08
Tanjug

UZIMALI 3.800 EVRA PO MIGRANTU: Oduzete desetine hiljada evra, vozila, oružje

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa policijskim službenicima policijskih uprava Beograda i Valjeva i u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal uhapsili su sedam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Uhapšeni su S. P. (52), N. J. (33), P. P. (35), S. J. (37), R. T. (46), S. M. (41), i M. O. (34), državljani Srbije. Sumnja se da su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe koju je predvodio S. P., od decembra 2018. do početka aprila 2019. krijumčarili veći broj migranata afroazijskog porekla.
Kako se sumnja, oni su blizu državne granice Srbije sa Hrvatskom smeštali i skrivali migrante u kamione natovarene žitaricama i omogućavali im nedozvoljen prelaz državne granice sa Hrvatskom, kao i dalji nedozvoljen tranzit preko teritorije Hrvatske i Slovenije do Italije.
Imovinska korist koju su ostvarivali pripadnici organizovane kriminalne grupe za krijumčarenje ilegalnih migranata, kako se sumnja, kretala se do 3.800 evra po jednom ilegalnom migrantu.

Prilikom pretresa, kod osumnjičenih je pronađeno i privremeno oduzeto 22.000 evra i 440.000 dinara, više mobilnih telefona i falsifikovanih dokumenata, šest putničkih motornih vozila kao i više komada vatrenog oružja.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu, saopšteno je iz MUP-a.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
moderate rain
5°C
05.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve