Hronika
15.12.2018. 16:57
R.E./Beta

VELIKA AKCIJA SRPSKE POLICIJE ŠIROM SRBIJE: 23 uhapšeno zbog prevara, nasilja i seksualnih delikata

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net
Policija je u više odvojenih akcija uhapsila 23 osobe, dok su protiv još petoro podnete krivične prijave u redovnom postupku, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U Beogradu je uhapšen T.Ž. (45) iz Smederevske Palanke koji se tereti za nedolično ponašanje jer je uznemiravao putnicu u autobusu, a u Novom Pazaru uhapšeni su Dž.H. (43), A.G. (23) i Š.G. (59) osumnjičeni da su u septembru ove godine beguncima iz Krivično-popravnog zavoda Niš pružili utočište, obezbedili falsifikovane pasoše Hrvatske i Austrije, a potom ih ilegalno prebacili u Crnu Goru.

Upšen je M.M. (23) zbog sumnje da je preko društvene mreže "Instagram" maloletnicu pozivao na seksualne odnose, a Dj.S. (34) i D.M. (27) osumnjičeni su da su na račun za igranje ruleta na jednoj internet stranici uplatili 11.500. dinara, a unošenjem netačnih podataka o novčanoj uplati lažno prikazali da na igračkim računima imaju 385.000 dinara.

U Valjevu je uhapšen V.J. (47) koji se tereti da je od avgusta 2015. do novembra, dvoje maloletnika uz silu i pretnje skoro svakodnevno terao na prosjačenje.

U Beogradu je uhapšen N.S. (65) osumnjičen da je bez gradjevinske dozvole na stambenom objektu na Ledinama, izveo radove na tri sprata sa prizemljem ukupne površine oko 1.000 kvadratnih metara. Tereti se i da je sa gradilišta skinuo službeni znak za zatvoreno gradilište i traku za obeležavanje zatvorenog gradilišta.

U Smederevu je uhapšen R.M. (57) zbog sumnje da je od maja do oktobra ove godine oštećenu 15-godišnju devojčicu podvodio više puta starijim muškarcima.

Policija je u Sremskoj Mitrovici uhapsila J.S. (43) osumnjičenog da je od 2013. godine, podvodio nevenčanu suprugu, i uzimao novac koji je dobijala koristeći pri tome silu, pretnje, poverenje žrtve i tešku materijalnu situaciju u kojoj se nalazila.

Policija je u stanu osumnjičenog pronašla 16 CD-ova, USB sa pornografskim sadržajem, službenu palicu, lisice i fantomku. On je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

Zaječarska policija uhapsila je R.M. (47) osumnjičenog da je polno uznemiravao devojčicu, dok je jedan 16-godišnjak uhapšen i tereti se da je u maju 12-godišnju devojčicu upoznao preko društvenih mreža i doveo u porodičnu kuću i sa njom zasnovao vanbračnu zajednicu, a takodje je više puta obljubio.

Niška policija uhapsila je državljanina Albanije R.D. (36) osumnjičenog takodje za polno uznemiravanje, a u Prijepolju je uhapšen K.B. (22) koji se tereti za nasilničko ponašanje, pošto je teško pretukao vlasnika hotela u Novoj Varoši, a zatim maltretirao vlasnike jedne kafane i lomio im inventar.

U Smedrevu je uhapšen D.D. (21) zbog sumnje da je od kraja 2016. do decembra ove godine slao preteće poruke uvredljive sadržine dvema žrtvama, a tereti za ugrožavanje sigurnosti i proganjanje.

Beogradska policija podnela je krivičnu prijavu protiv15-ogodišnjaka osumnjičenog za obljubu nad detetom.

Foto
Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
06.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve