Hronika
25.05.2018. 10:43
Tanjug

VELIKA POLICIJSKA AKCIJA: Zaplenjeno 83 kilograma narkotika, uhapšeno 67 osoba

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, zaplenili su u poslednjoj akciji 83 kilograma narkotika, a pritisak na sve koji se bave trgovinom narkoticima biće pojačan u narednom periodu, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

U akciji MUP-a uhapšeno je 67 osoba, protiv 129 su podnete krivične prijave, dok je osam uhapšeno po prethodno raspisanim poternicama.

Stefanović je rekao da je poseban fokus bio na suzbijanju prodaje narkotika, naročito u blizini škola, gde je i važna edukacija dece.

"Policijska akcija nikad neće stati, biće kontinuirana i trajaće svakog dana i meseca. Pojačaćemo pritisak na narko dilere i sve koji se bave trgovinom narkoticima, jer je to nešto što uništava živote ljudi, a svako ko dodirne drogu mora da računa da država neće imati milosti", rekao je ministar za TV Pink.

On je rekao da je i danas, od ranih jutarnjih časova, u toku akcija privođenja lica koja se sumnjiče za trgovinu narkoticima, ali da će informacije biti poznate u toku dana.

Akcija se sprovodi u saradnji sa policijom jedne zemlje, a ministar je ukazao na važnost uzajamne pomoći policija u svim zemljama.

Ono što je dobro, kaže Stefanović, jeste da naša zemlja nije poznata po velikom tržišu za teške droge, ali ipak jeste tranzitno područje, što pripadnici MUP-a pokušavaju da spreče.

On je dodao i da će od tužilaštva i sudova tražiti oštrije kazne za narko dilere, a da je prvi cilj da se iseku kanali distribucije.

Govoreći o nelegalnom držanju oružja, Stefanović je rekao da se i u tom polju intenzivno radi, i podsetio da je prošle godine uništeno 18.000 komada oružja zaplenjenog tokom različitih policijskih akcija.

Policija je, dodaje, pružila priliku građanima da donesu oružje koje poseduju nelegalno, a da ga potom policija uništi.

"Prošle godine smo i poavećali kazne za one koji nose oružje bez dozvole, ali ja nisam zadovoljan presudama. Kada kriminalcima daju nanogicu ili uslovnu kaznu, to neće stimulisati strah od nošenja ilegalnog oružja. Kazna mora da bude ozbiljna i drakonska, da nikom ne bi palo na pamet da nosi oružje", rekao je ministar.

Kako je rekao, stanje u Srbiji što se kriminaliteta tiče nije loše, posebno ako se poredi sa zemljama regiona i EU.

U tom smislu, Stefanović je podsetio da je povećan broj rasvetljavanja krivičnih dela na 55 odsto u odnosu na prethodnu godinu, a ukupan broj krivičnih dela smanjen za 10 odsto.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
3°C
07.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve