Hronika
01.02.2023. 13:52
Beta

Više javno tužilaštvo

Troje mladih primoravalo devojčicu na prostituciju

Prostitucija
Izvor: Shutterstock

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Teodore J. (20) i Filipa T. (20) zbog sumnje da su u Beogradu i Pančevu zajedno s Markom S. (20), od februara do juna 2022,  maloletnu devojčicu terali na prostituciju i seksualnu eksploataciju. 

Osumnjičenima se optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, na teret stavlja krivično delo trgovina ljudima u saizvršilaštvu, za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje pet godina, saopštilo je VJT. 

Tužilaštvo je predložilo da se Teodori J. i Filipu T. produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo, dok je za Markom S., koji je u bekstvu, raspisana međunarodna poternica. 

Tužilaštvo je predložilo sudu da maloletnoj oštećenoj dosudi imovinsko pravni zahtev u iznosu od ukupno milion dinara, zbog pretrpljenog straha, fizičkih bolova, povrede časti, ugleda, slobode i prava ličnosti, kao i da okrivljene obaveže na plaćanje troškova sudskog postupka. 

Sumnja se da su Teodora J. (20) i Filip T. (20) zajedno s Markom S. (20) od februara do 1. juna 2022, maloletnu oštećenu, koja je tada imala 16 godina, primoravali na prostituciju i seksualnu eksploataciju, iskorišćavajući njene teške životne prilike, dovodeći je u najpre u zabludu, a potom upotrebljavajući silu i pretnje.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Prostitutke u Srbiji najčešće žrtve svojih porodica
prostitucija

Reč advokata

08.11.2022. 13:05

Prostitutke u Srbiji najčešće žrtve svojih porodica

Mnoge žene koje se bave uličnom prostitucijom su žrtve svojih porodica, koje usled nedostatka novca neretko budu gurnute, od strane muških članova porodice, u prostituciju, kaže advokatica iz Novog Sada Dragana Pejović.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
29.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve