Hronika
21.09.2019. 12:12
Tanjug

VIŠI SUD U PODGORICI: Kumu Duška Kneževića produžen pritvor za još dva meseca

lisice-hapsenje-presuda.jpg

Viši sud u Podgorici produžio je za još dva meseca pritvor Dejanu Sekuliću, piše podgorička štampa.

Sekulić je kum predsednika Atlas grupe Duška Kneževića, a uhapšen je 20. avgusta zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba u privrednom poslovanju.

Kako tvrde iz Specijalnog tužilaštva, Sekulić je u periodu od 2009. do 2016. godine podstrekavao Mihaila Banjevića, Duška Ðukanovića i Ðorđa Ðurđića da mu pribave imovinsku korist zloupotrebom službenog položaja, prenosi CDM.

Foto: Facebook Foto: Facebook

U Specijalnom tužilaštvu sumnjaju da je Sekuliću 2009. godine mimo svih bankarskih procedura odobren kredit u iznosu od 365.000 evra i da su mu Banjević, Ðukanović i Ðurđić raznim aneksima ugovora i refinansiranjem kredita omogućili da ne vrati kredit.

Povezane vesti - Vijesti: Kneževiću oduzeti svi pasoši i ograničeno kretanje uz elektronski nadzor

"Oni pritom nisu, u skladu sa zakonom i bankarskim procedurama, obezbedili banku, čime je Atlas banci pričinjena šteta od 592.103 evra. Sekulić je tu sumu potrošio nenamenski tako što je oko 14 hiljada preneo na svoj račun u Atlas banci, u gotovini je podigao oko 246 hiljada, dok je 144 hiljade preneo na račun kompanije Atlas invest, čiji je vlasnik Duško Knežević", tvrde iz Tužilaštva.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
27.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve