Hronika
13.07.2019. 09:00
R.E./Foto:Shutterstock

VITEZ DERIKOŽA: Ubila partnera, skuvala ga i poslužila za večeru

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nomen est omen, ne važi uvek. Ketrin Najt (Knight) nosi viteško ime, a u stvarnosti je kanibal i ubica koja je osuđena na smrtnu kaznu, bez mogućnosti pomilovanja. Ova Australijanka je pre 19 godina u kući prigradskom naselju u dolini Hanter severno od Sidneja prvo 37 puta izbola svog dečka Džona Prajsa, zatim mu odrala kožu i obesila je da visi u dnevnoj sobi, a telo skuvala i poslužila za večeru.

Da stvar bude jezivija, nije samo mislila o "hrani", već je postavila i sto, sa sve karticama na kojima su bila ispisana dečija imena. Kada je policija ujutro ušla u njenu kuću, pošto su kolege prijavile da Prajs nije došao na posao, zatekli su osim monstruozne scene u dnevnoj sobi, kako u kuhinji na šporetu stoji i dalje mlak lonac sa Džonovom glavom sa kupusom i tikvicama, dok su u rerni "najnormalnije" stajali ispečeni prilozi od krompira i bundeve. Inspektori su na uviđaju utvrdili da je sve uradila "iznenađujuće precizno".

Nesrećnica odmalena

Najt sada ima 64 godine i nalazi se u žesnkom zatvoru Silvervater. Ona je 2001. osuđena na najstrožu kaznu po australijskom zakonu uz posebnu napomenu "da nikada ne sme biti puštena". Iako je na početku suđenja tvrdila da nije kriva i da je ona bila žrtva, do presude je priznala krivicu. Tada je u javnost isplivalo i mnogo detalja iz njenog ranijeg života, koji je bio ispunjen najpre silovanjem i nasiljem u porodici, a kasnije njenim sadisičkim ponašanjem. Inače, majka je četvoro odrasle dece.

Povezane vesti - Tesne veze tajne policije i kriminala

Njena nesrećna sudbina počela je još pre rođenja. Barbara, Ketrinina majka, zatrudnela je prijateljem njenog tadašnjem muža Kenom Najtom, što je u malom konzervativnom selu izazvalo veliki skandal. Ljubavnici su se zato odselili u drugi grad, ali tada tek kreću njihovi problemi. Ken je gotovo svakodnevno, a nekad i po 10 puta dnevno silovao Barbaru, a pritom je bio i nasilnik i alkoholičar. Barbara to nije krila od svoje dece i često im je pričala intimne detalje o svom seksualnom životu, a posebno to koliko mrzi seks i muškarce.

Paradoksalno, godinama kasnije kad joj se ćerka Ketrin požalila da je tadašnji partner primoravao na seks, Barbara je odgovorila da to treba da istrpi i da se ne žali previše. Ni mala Ketrin nije bila pošteđena silovanja u detinjstvu. Kako je sama priznala, do 11. godine seksualno ju je iskorišćavalo nekoliko članova njene porodice, ali ne i njen otac. Sve to je uticalo da ona postane usmaljena i vrlo agresivna devojčica. U školi je često maltretirala slabije od sebe. Sa 15 godina je napustila školu, a da nije naučila čak ni da čita i piše. Tada je pronašla "posao snova" u lokalnoj klanici, gde je naučila da vešto barata kuhinjskim noževima i koje će ubuduće redovno u kući držati na zidu iznad kreveta. Svog prvog muža Dejvida Keleta upoznala je 1973. i imala je potpunu dominaciju nad njim.

Na svadbi je tužni Kelet, koji je bio mortus pijan, dobio neobičan savet od tašte:
"Bolje se čuvaj ove ili će te jebeno ubiti. Pogledaš li je kako ne treba ili ako uradiš nešto pogrešno sjebao si se! Nemoj da ti padne na pamet da se igraš s njom, ubiće te! Pazi, kad ti to njena majka kaže".

Povezane vesti - Ili je savršen zločin ili je žrtva živa

I zaista tokom prve bračne noći Ketrin je pokušala da zadavi novopečenog supruga. Kako je kasnije objasnila, iznervirao ju je jer je zaspao pošto su samo tri puta imali seks. Čitav brak je bio ispunjem nasiljem. Jednom prilikom dok je bila trudna Najtova je čak spalila mužu svu odeću i obuću, jer je ostao dugo na pikadu. Kad se vratio kući udarila ga je tiganjem u glavu, s leđa od čega je zadobio frakturu lobanje. Ubrzo su se rastali. Tada je našla sledećeg partnera rudara Dejvida Sandersa, ali ni sa njim nije bilo bolje. Posle jedne svađe ubola ga je makazama u stomak, a prethodnu mu je na froncle isekla svu odeću. Iako je on bukvalno pobegao od nje i skrivao se da ga ne nađe, ona je policiji ispričala kako od njega strahuje za sopstveni život.

Malo ruža, mnogo trnja

Kada je upoznala Džona Prajsa 1995. po prvi put su joj u emotivnom životu cvetale ruže, ali ne zadugo. On je znao za njenu reputaciju "crnog viteza", ali su se u prvi mah lepo slagali. Prva ozbiljna rasprava desila se 1998. kada je odbio da je oženi. Nakon burnog raskida, ponovo su se pomirili, ali su svađe bile češće. Konačno, u februaru 2000. spremila je poslednju večeru sa mesom od Prajsa, a neki tvrde da je pojela jednu "porciju" dečka. Sve ovo inspirisalo je producente iz Holivuda da snime film o Ketrin Najt i taj projekat, ako sve bude po planu, bi trebalo da bude završen tokom ove godine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
01.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve