Hronika
09.10.2018. 16:15
R.E./Beta

VLASNICI ŠLEP SLUŽBI IZ JAGODINE O STRAVIČNOM SUDARU NA AUTO-PUTU: Ne pamtimo ovakvu nesreću

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Vlasnici šlep službi iz Jagodine kažu da ne pamte nesreću kao ovu koja se jutros dogodila na auto putu kod Jagodine, kada je, u dva lančana sudara, poginulo sedam osoba.

Medicinsku pomoć dobilo je 27 osoba, od kojih je 17 zadržano na lečenju.

Do saobraćajne nesreće, u kojoj su učestvovala 34 vozila, najverovatnije je došlo usled slabe vidljivosti uzrokovane maglom. Na mesto nesreće došle su ekipe hitne pomoći, saobraćajne policije i vatrogasci koji su izvlačili povređene i gasili požar na jednom zapaljenom kamionu.

Miroslav Stefanović, vlasnik Šlep službe ,,Stemi“ iz Jagodine kaže da se ovim poslom bavi 45 godina ali da do sada nije video ovakvu nesreću. Bila je velika magla a vozači nisu prilagodili brzinu vremenskim uslovima na putu. Prvo se desio udes kod moravskog mosta, verovatno je neko prvi prikočio pa je došlo do lančanog sudara, rekao je Stefanović. Zatim se desio udes na drugoj traci nekoliko stotina metara niže ka Jagodini i tu se jedno vozilo i zapalilo.

,,Pre 15-ak godina tokom leta bio je jedan lančani udes sa 90 uglavnom putničkih vozila. Sada je bilo dosta teških kamiona i zbog toga su posledice ovakve, kazao je Stefanović. Povređeni su zbrinuti u opštim bolnicama u Jagodini, Ćupriji i Paraćinu.

Načelnik Službe urgentne medicine u Jagodini dr Vladimir Nedeljković je izjavio novinarima da je u jagodinsku bolnicu dovezeno sedam povređenih.

,,Petoro su strani državljani iz Nemačke, Turske, Albanije, Grčke i Poljske i dvoje naših državljana. Jedna osoba je u teškom stanju ali je van životne opasnosti. Jednog pacijenta smo odvezli kod neurohirurga u ćuprijsku bolnicu, dvoje su zadržani na Odeljenju hirurgije u Jagodini, a ostali su u specijalističkim ambulantama hirurgije, ortopedije i neurologije gde se vrši zbrinjavanje", kazao je Nedeljković.

Saobraćaj se preusmerava na alternativne pravce, iz smera ka Nišu preko Jagodine, a iz smera ka Beogradu preko Ćuprije.

NE PROPUSTITE:
MUP SRBIJE SAOPŠTIO CRNI BILANS SAOBRAĆAJNE NESREĆE KOD JAGODINE: Sedam poginulo, a 27 povređeno

“VIDEO SAM PORED SEBE U KOLIMA MRTVU ŽENU, A PORED NJE DVOJE DECE”

ŠESTORO POGINULIH, 27 POVREĐENIH U LANČANOM SUDARU KOD JAGODINE

(VIDEO) POTRESNO SVEDOČENJE OČEVICA NESREĆE KOD JAGODINE: Bila je neka sumaglica, a kada sam prošao Moravu – odjednom zid

 

 

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
04.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve